Despre niște seriale

A început sezonul 3 de la Hannibal, care, indiferent de elucubrațiile acestui blasfemiator fără nimic sfânt în el, Dani Corban, este o realizare deosebită, atât vizual, cât și ca atmosferă și joc/chimie a personajelor.

Na, acuma când îl compari cu o capodoperă plină de originalitate și la care detaliile sunt credibile până la milimetru, cum este Gladiatorul, pe care Dani l-ar vedea de o sută de ori, normal că Hannibal îți dă drept mediocru…

Da zic să nu-l mai comparăm și să dăm doar un mic exemplu despre cât de atent și la ce nivel se lucrează la serialul ăsta – iată povestea farfuriilor de super efect pe care Hannibal le pune pe masă, povestită de oama care se ocupă cu ele.

Încă puțin și începe și sezonul 2 de la True Detective, cu distribuție schimbată dar, după cum ne zice și teaserul, cu aceeași atmosferă de o tensiune elegantă. Alt vârf de producție.

În sfârșit a venit iarna în Game of Thrones și-a adus cu ea niște zombalăi adevărați, ăi mai ai dracu zombalăi pe care i-am văzut vreodată. După ce sezonul ăsta a lenevit pe construcție, sper ca finalul să fie plin de acțiune grandioasă.

Am început să mă uit la Aquarious, un serial decent, notat cam puțin pe IMDB după gustul meu, probabil pentru că e destul de lent. Ne povestește nouă despre Charles Manson, un criminal marcant în istoria Americii și una dintre acele personalități care știe nativ cum spele și să îndoaie minți fragile. Și despre detectivii de pe-acoloșa.

Am văzut un pilot. pe care aș vrea să-l văd transformat în serial. Cocked mi s-a părut o idee pe care o poți duce într-o grămadă de direcții (un fiu corporatist care a fugit de tânăr dintr-o familie nebună de producători de arme, se întoarce ca să-i scoată din faliment și intră din nou în atmosfera nebună de guns & rock and roll) și cu o distribuție extrem de bine aleasă.

Când se discută despre tv-show-urile concurs de la noi, am auzit din ce în ce mai multă lume cu impresia că totul este regizat și replicile sunt învățate de concurenți, ca și cum ar fi actori. Procedeul este însă diferit, producătorii obținând reacții pe bune de la cei din fața camerelor, care nu sunt actori și nu ar putea duce niște roluri reale. O idee oarecum apropiată de realitate îți poți face urmărind, culmea, Unreal.

Dacă te pasionează emisiunile de gătit, a început un nou sezon din Masterchef Australia, probabil cel mai bun, mai complex și mai relaxant show culinar de pe planetă. Are atât partea de concurs, fără bârfe, atacuri și certurile provocate între concurenții de la alte masterchefuri, cu mâncare la nivel peste top-chefurile din alte părți, cât și partea de lecții de bucătăreală și mentorship, date în fiecare săptămână de titani ai gătitului concurenților într-o atmosferă relaxată și jucăușă. Un episod cu jumate concurs/jumate masterclass.

LE. Că și uitasem, fanii serialului de acțiune britanic Strike Back, care au așteptat răbdători și plini de speranță o întoarcere a serialului, primesc o veste bună. Strike Back Legacy, baby. Am văzut primul episod și e exact așa cum ne vorbisem – împușcături și caft, fără sex de data asta, surpriză masivă să vă spun pe drept.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor