Seriale tv noi, toamnă 2016

Westworld

Serial HBO cu pedigree absolut perfect – distribuție ticsită de valoare, buget de zile mari, regizat de omul cu Interstellar, The Dark Night și de nevastă-sa (Burn Notice), scenariu după o carte decentă, grafică și cinematografie superbă (păi na, ai și cu ce lucra – lumea westernului și modernul laboratoarelor de robotică).

Așteptări mari și de la noi și de la producători. Deocamdată, după primele două episoade ne țin în faza de construcție, dar totul arată excelent – de la joc la atmosferă la idee.

 

Luke Cage

Netflixul deja ne-a obișnuit cu niște super eroi mai nuanțați, mai puțin plastici și glorioși și cu o atmosferă departe de optimismul clasic al genului.

Luke Cage merge tot în nota asta și reușește să fie o serie plăcută (la un moment dat a picat Netflixul din cauza numărului de spectatori simultani) până și pentru mine, care-l consider pe Luke un personaj mai plictisitor decât o ceapă fiartă.

 

Designated Survivor

Un atac extrem de bine executat lasă Casă Albă fără tot personalul de prim rang așa că postul de președinte ajunge la un funcționăraș de la ape și poduri (na, exagerez un pic, ceva secretar de stat).

Bine făcut, realist, dar din păcate nu e cu Jack Bauer sub acoperire. Dramă politică.

 

Frequency

O polițistă vorbește prin stație cu tatăl său, cu douăzeci de ani înainte. Din primul episod deja vezi c-o să fie investigații tată-fiică, peste timp. Bine făcut, eu mi l-am pus pe listă pentru idee și pentru că mi-s simpatici actorii din rolurile principale.

 

Quarry

Un soldat se întoarce din Vietnam și i se propune să lucreze ca asasin plătit. E bine făcut, bine jucat, surprinde, la nivel de indivizi, griul unei nații aruncate în confuzie de un război neînțeles. Prea apăsător pentru mine.

 

Aftermath

Serial apocaliptic cu demoni și posesie, centrat pe o familie care încearcă să supraviețuiască. Nimic sclipitor, l-am scos de pe listă după primele două episoade.

 

Timeless

Călătorie în timp, acțiune, planuri de schimbat istoria omenirii. Ușurel, actori buni, de relaxare.

 

MacGyver

Da, măi! MacGyver! Mi s-a părut că respectă foarte bine lipsa de seriozitate  a originalului, doar că e greu pentru eroul principal să-l înlocuiască pe the one and only…

Pentru puștii care nu știu despre ce e vorba: serial de acțiune unde eroul principal iese și scoate pe toată lumea din încurcături, făcând niște inginerii spontane cu ce găsește prin jur (ba face o bombo, ba un laser, ba o parașută, ba o rachetă…).

 

Berlin Station

Acțiune și spionaj în stil britanic. Cine a văzut Spooks și i-a plăcut(la mine e standardul pentru genul ăsta de seriale, alături de 24) să-l urmărească și pe ăsta.

 

This is Us

Viața câtorva personaje născute în aceeași zi, legate apoi de poveste. În general nu mă uit la stilul ăsta de serie, dar e plăcută, bine scrisă și excelent jucată.

 

Lethal Weapon

!!!!!! Dom’le, să-l facă ăștia serial… respectă perfect linia filmului, cuplu de polițiști alb-negru, nebun-familist, deprimat-normal, trupe speciale – antrenament banal. La al doilea serial am rămas ca la primul film. Nu știu dacă-s nostalgic sau chiar reușește să aducă atmosfera originală. Place la mine.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

2 Comments

Leave a Comment.