Dani Corban

daniAm fost conceput în Cireşarul anului de graţie 1986, foarte probabil ca rezultat al euforiei pogorâte tocmai din Sevilla, lăcaşul izbăvirii neamului românesc. Cu adevărat un an de graţie, echipa lui Lăcătuş aducând pe lângă Cupa Campionilor şi Campionul Cupelor, eliberat din pântece la data de 6 aprilie 1987.

Efervescenţa spirituală şi atracţia faţă de ştiinţele umaniste m-au însufleţit după primii cinci ani de viaţă, fenomen simultan alfabetizării mele. Mai târziu, scrisul a devenit un viciu, o plăcere păcătoasă şi perpetuă, superioară tuturor celorlalte satisfacţii vremelnice.

Freamătul creaţiei nu cunoaşte pauze, construirea noilor lumi transcende banala lovire a tastelor şi însăşi cogniţia. Construieşti la toate nivelurile conştientului şi subconştientului: treaz, adormit, în euforie ori supliciu. Şi nu există viciu mai afurisit ca atotputernicia scriitorului, căci ea naşte, ucide, corupe şi mântuieşte cu o permisibilitate cunoscută doar divinităţii

Cărți publicate:
Povestiri de la Olanu
Introspecţiile unui cocoş

Contact:

Dani Corban

danicorban@yahoo.com

Vlad B Popa

Fin cunoscător al naturii umane, născut într-o zi senină de august, anul de grație 1980, în orașul cu cele mai multe minți luminate pe cap de locuitor din țară, pruncul a simțit, odată cu palma sănătoasă venită de la un medic zelos, presiunea culturală a strămoșilor.

Ceva ani mai târziu a devenit licențiat în drept constituțional în cadrul Universității Al. I. Cuza din târgul Ieșilor dar chemarea creativă ce-i fierbea în vene l-a împiedicat să urmeze o carieră în strălucitorul domeniu, făcându-l să plece ca fulgerul din INM.

A călătorit peste mări și țări, a civilizat britanici, a dresat bestii înfricoșătoare, a făcut web design cu creionul, branding pentru americani și re-branding pentru români neaoși, a scris scenarii de film pentru Mediapro și încă cine mai știe câte până când s-a retras în culmile împădurite ale Bucovinei să-și urmeze pasiunea pentru scris, artă vizuală și compot.

Cărți publicate: ”Povestiri de sub papuc”

FacebookFoto – Mail: mage_stormcrow@yahoo.com

   Gaiță Traian

Multe se spun despre legendarul domn Gaiță… că la naștere ar fi recitat trei strofe din Baudelaire și ar fi protestat vehement împotriva alimentației lipsite de diversitate, că la cinci ani ar fi făcut prima declarație de dragoste și că la aproape nouă i s-ar fi propus să joace pentru Real Madrid, echipa mică.

Adolescent rebel și genial, fascinat de misterele universului și ale sexului opus, tânărul Gaiță le-a descifrat și pe unele și pe altele, cucerind peste două sute șaizeci și opt de puștoaice, una și una, până când a împlinit optesprezece ani. Sau cel puțin așa se aude, nu recunoaște nimic pentru că a gentleman never tells.

Odată cu trecerea anilor, domnul Gaiță s-a maturizat ca un vin vechi ajungând la buchetul rar al unuia dintre puținii bărbați adevărați rămași pe lumea asta, specie pe cale de dispariție vânată în lung și-n lat de sălbaticele hoarde feminine.