Jessica Jones și alte seriale tv noi

Jessica Jones,

de la netflix, e departe de un serial tipic cu eroi Marvel, ducând mai departe latura umană a personajelor decât au făcut-o în primul sezon din Daredevil. Așa că, în loc de o eroină atot-caftitoare și aproape zburătoare, avem un personaj deprimat, zbuciumat și fragil, la care super-puterile nu țin loc nici de personalitate, nici de căldură. Nemesisul negativ al lui Jessie este la fel de bine-construit și cam toate personajele au substanță.

O surpriză plăcută la care se poate uita și un ne-amator de popcorn cu supermeni.

The Expanse,

din primul episod se vede că e o producție în care s-a investit puternic, peste media serialelor Syfy. Nu-mi dau cu părerea doar cu un episod la activ dar e pe lista de urmărit.

The Frankenstein Chronicles,

din seria serialelor sumbre, murdare, aspre, realiste (Ripper Street, Copper). Cu Sean Bean, care nu pare a muri prea curând în seria asta :). Am impresia că nu se uită mai nimeni la el deși, dacă-ți place genul ăsta de atmosferă, e bine făcut.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

4 Comments

 1. Nu trag nadejde ca-mi voi gasi prea multe simpatii dupa ce voi fi spus urmatoarele, dar asta e: Jessica Jones mi-a lasat un sentiment ; nimic remarcabil, un univers conturat in jurul unui personaj care le-a vazut pe toate, un private-eye plictisit, auto-suficient, care mi-a adus aminte de monologurile personajelor din Sin City. Pur si simplu n-am vibrat cu personajele.
  Poate ca sint eu fan al imaginilor de epoca, al istoriei stiintei, de-aceea imi place in continuare The Knick (Sezonul 2). Sau umorul sec, replicile absurde, actiunea unor personaje ale caror genialitate sau stupiditate se confunda tot timpul – de-aici simpatia mea pentru Fargo (sezonul 2). Ar mai fi si London Spy caruia i-as fi acordat punctaj aproape maxim daca n-ar fi fost ceva care pe mine ma… in fine, sa fiu corect-politic si sa tac 🙂
  Apoi am mai dat peste un serial mai putin cunoscut – “1864” (2014), productie daneza, despre al doilea razboi Germano-Danez. Un serial intens, foarte bine realizat.

  Reply
  • Ar trebui să-mi fac și eu curaj pentru The Knick, din ce am văzut (juma de oră din primul episod și un scurt dialog mișto din al doilea sezon) este foarte bine jucat. Pe mine însă mă obosește groaznic atmosfera respectivă, de asta renunțând pe rând la serialele plasate prin timpurile alea…

   La Fargo sezonul doi, primele episoade m-au cam dezamăgit, că tot îl comparam cum primul, dar apoi mi-au devenit simpatici bătuții în cap respectivi și abia aștept ultimul episod :).

   Cât despre Jessica Jones, ca să înțelegi de ce e o supriză plăcută substanța personajelor, trebuie să servești Arrow, Agent of Shield, Flash, Agent Carter și alte minunății ale genului la care eu mă uit cu infinită plăcere și doar cu un singur neuron activat :).

 2. Din “Jessica Jones” din păcate n-am reușit să duc la final primul episod. Cu “Sense 8” spre exemplu m-am forțat și cu șuturi în fund am ajuns la final de serie (nu știu ce m-a făcut să am alte așteptări de la Uaciovschi, poate Metrixu, ăla, primu’). Din lista ta de comparații văzui “Agent Carter” și, de acord, e cu ceva pași în spate față de Marvel-urile mai de prim-pluton. Poate mai fac o șforțare dacă zici tu că merită “Jessica Jones”. De celelalte două nu m-am apropiat.

  Eu am început recent “Flash and bone”. 2/8
  Să arunci un ochi. Nu știu dacă te va atrage subiectul dar pe mine primul episod m-a făcut să vreau să-l văd. Episodul doi mai puțin, ce-i drept. 🙂

  Reply

Leave a Comment.