Trei seriale bune

VINYL

Extrem de bine făcut. Coloană sonoră fabuloasă. Atmosferă excelent construită. Începe lent, că nu e serial de acțiune ci de stare. Avându-l pe Mick Jagger producător poți presupune că scenariul are o bază solidă de informații din spatele scenei. + Martin Scorsese.

Obligatoriu pentru iubitorii de muzichie.

 

War & Peace

După romanul lui Lev Tolstoi. Am citit un review pe imdb care-l face praf – că e telenovelă, că e superficial, rușine mare. E bine făcut, bine jucat, costume și culoare de epocă la țanc,  evident că nu atinge substraturile sociale-ideologice-politice ale scrisului că nu e documentar e producție pentru publicul de azi.

Esența e însă acolo, iar scena cu cartoful de la final dovedește asta – mie mi-a adus aminte perfect de De Niro privind cerbul prin lunetă în Vânătorul de cerbi.

Îl recomand publicului feminin sau mai bătrâior.

 

11.22.63

După cartea lui Stephen King. Franco se-ntoarce în trecut să-l salveze pe președintele Kennedy și să schimbe istoria Americii, dar trecutul e mai greu de întors decât credea.

Bine făcut, bine jucat, bine prinsă atmosfera King.

PS. Pentru cei care-au fost dezamăgiți de X-Files (începutul a fost vai și-amar dar pe final și-a revenit, m-aș uita să văd ce se-ntâmplă) să servească niște Fuller House (remake-ul de la Full House, unul din serialele cult ale copilăriei – cum e ăsta notat cu 8 și cel vechi cu 6.6 nu pot să-nțeleg).

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

Leave a Comment.