Câteva seriale noi

Blindspot

Am văzut episodul pilot acum ceva vreme și mi-am zis c-o să stârnească ceva interes, ceea ce a și făcut fiind acum cap de listă între premierele de toamnă. Până nu mai văd încă 2 episoade nu bag mâna în foc pentru el, deși a început excelent.

Heroes Reborn

Sincer să fiu, nu știu de ce, mă așteptam la un fâs de proporții însă primul episod ne introduce într-o atmosferă post-gașca-de-heroes-pe-care-o-știm interesantă și plină de îțe încâlcite cu o grămadă de personaje cu potențial. Destul de rar se întâmplă așa ceva dar cred că s-ar putea să fie la fel de urmărit ca primul și mai interesant.

Narcos

Bine făcut, bine jucat, povestea romanțată a lui Escobar. Pe mine mă enervează un pic nararea și compoziția cu ușoară tentă de documentar.

Public Morals

Cu polițiști pe lângă lege și gangsteri. Bine făcut, bine jucat. Nu aduce însă nimic în plus, nici ca personaje nici ca intrigă, oricărei producții pe tema asta văzută vreodată.

Peaky Blinders

Ăsta nu e nou dar pentru că nu am vorbit despre el cât merita îl recomand aici. E cu pre-gangsteri, țigani british și e extrem de reușit. Coloana sonoră e formidabilă și împreună cu o cinematografie țuț (observați ce termeni de cunoscător am în vocabular) face o atmosferă perfectă pentru tema dată. Are dramă, violență, dragoste, personaje extrem de puternice. BUUUUN.

Limitless

Pastile care te fac genil. Pentru cine a văzut filmul și i-a plăcut nu sunt nevoie de alte explicații. Primul episod a avut ritm foarte bun.

The bastard executioner 

Când am văzut primul episod nu știam decât că e făcut de băiatul cu Sons of Anarchy, așa că mă așteptam la un serial plasat în zilele noastre cu vreun asasin al vreunei case mafiote sau grupări de interlopi. Când colo m-am trezit c-un fel de Robin Hood medieval, cu Peggy Bundy jucând un rol de vrăjitoare c-un accent incredibil de prost și cu Bill din True Blood drept personaj malefic și bisexual. Cam slăbuț la ce așteptări aveam.

Empire

Empire e deja la al doilea sezon și îl urmăresc deși nu e pe gustul meu, fiind aproape o telenovelă, spălată ce-i drept, despre o casă de producție hip-hop ridicată de-un găinar ajuns gangster ajuns mogul. Accentele de kitsch sunt realiste, asta e lumea neagră a rap-ului, dar pe mine tot mă seacă :). Mă uit pentru că e hitul momentului (da, mă interesează ce prinde acum)și e foarte bine jucat de cuplul principal, cu rezultat de personaje memorabile.

James Spader anunță că sezonul nou din Blacklist e nebun, aștept primul episod să-l cred pe cuvânt. Despre Grinder am auzit c-ar fi amuzant și-mi place și ideea unui frate avocat și-al altuia care a jucat un avocat dar crede că se descurcă și pe bune în sala de judecată. Aștept și Vinyl care ar trebui să fie tata lor (îl are pe Scorsese și pe Mick Jagger în spate și e despre muzică).

 

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

1 Comments

  1. Empire nu m-a miscat nici pe mine ca scenariu, dar imi place Terrence Howard, pe care l-am vazut si in Wayward Pines (serialul ala cu care te tot bateam la cap si care s-a oprit dupa primul sezon pentru ca ar fi fost stupid sa continue, desi studiourile voiau asta…).

    Reply

Leave a Comment.