Angry Birds filmul

Fac parte din grupul select al celor care nu au jucat vreodată Angry Birds. Cum e posibilă aşa mostră de autism? Probabil din cauza telefonului. Întotdeauna am fost mândrul posesor al unui average sau stupid phone. Niciodată smart. Complexe de inferioritate, orgolii prosteşti – nu îmi place să fiu mai prost decât telefonul.

Un grup select, cum spuneam. La nivel mondial, Angry Birds este ceva imens. Cu siguranţă una dintre cele mai folosite aplicaţii de telefon din istorie. Filmul poate fi o porcărie sinistră, nu contează. Sălile de cinema vor fi arhipline, succesul garantat.

Aduceţi-vă aminte de alt film făcut după un joc celebru: Mortal Kombat. Deşi face parte din categoria filmelor slăbuţe (sub nota 6), la un an după lansare avea deja încasări de peste 70 de milioane de dolari. Doar în State.

Doi ani mai târziu, au scos Mortal Kombat Annihilation, un film de nota 3,6 (IMDB). Aprox. 17 milioane de dolari încasări doar în primul weekend.

Asta se intâmpla în anii ’90, adică preistoria IT-ului. Fenomenul Angry Birds va fi ceva de nivel fantasmagoric. Estimez încasări lejer peste 300 de milioane de dolari, doar pentru anul 2016.

Piaţa cinematografică s-a cam umplut de filme proaste făcute după cărţi bune. Este momentul unei noi ere – filmele inspirate din jocuri video. Iar criticii pot pleca într-o vacanţă prelungită. Destul de penibil să dojeneşti un film pentru că nu a redat loial esenţa jocului în care bombardezi porcii cu păsări.

Nu pot înţelege de ce nu au apărut SF-ul StarCraft (film artistic, nu trailere de la Blizzard) şi capodopera fantasy-adventure Diablo. Încă mai sper…

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

10 Comments

  • Pentru un Starcraft film artistic de calitate este nevoie de un buget foarte mare. Sunt sigur ca si-ar scoate banii in primul an.
   Diablo ar merge si cu un buget mai micut. Deja mi imaginez pe Dwayne Johnson – barbar, Johnny Depp – Necromancer, Lucy Lawless – amazoana, Milla Jovovich – vrăjitoarea, Jet Li – asasinul, Jack Nicholson – druidul.
   Ar rupeee!

  • Diablo are potential imens ca poveste. Trebuie putin lucrat pe schelet, intr-adevar. Gandeste-te doar la scena cu manastirea bantuita de contesa corupta. Ce scena fantasy-horror iese acolo. Atmosfera, decorul, culorile, totul este perfect. Povestile din Diablo sunt geniale ca schiţă, dar trebuie dezvoltate. Sunt 5 lumi (cu tot cu extensia), fiecare lume are vreo 5-6 povesti (stagiu de schiţă). Material suficient pentru un film artistic capodopera 🙂

 1. in Finlanda, astia de la Rovio au pus Angry Birds pe orice. exista: jeleuri, cafea, cacao, bicicleta, carti de joc, textile (tricouri/prosoape/lenjerie de pat/sapca/pijama etc.), momele de peste (da, in loc de pestele ala de plastic e un Angry Bird), parc de distractii, iaurt, parfum, oua tip kinder, sanie, sampon, gel de dus, ceas, cana. jucarii de plus, toate cu Angry Birds. si lista poate continua, asta e tot ce imi aduc aminte fara sa ma chinui, doar prezervative cu Angry Birds nu am vazut. partea a doua e ca pe partea de jocuri nu prea le-a mers prea bine, ca o data la 6 luni mai apare cate o stire ca au dat niste oameni afara, dar presupun ca au facut suficienti bani din pus pasarile pe orice porcarie.

  Reply
 2. Când jucam eu StarCRaft la sală la nea Puiu în rețea, voi nici nu vă născuseți, târtanilor. Nici acu, cu protosu nu mă face nimeni, să moară ce-am pe casă! Trimit numai templari, furtună de fulgere Și 20 de cariere, manca-ti-as cu observeri

  Reply
  • Protosul e cam overpowered in Starcraft1. Dar combinaţia ta de mai sus ţi-o sparg tot cu protos. Templarii ii omor cu 4-5 scarabei (au range mult mai mare decat templarii tai, plus splash damage). Daca iti faci 20 de cariere, nu mai ai spatiu pentru arbitri. Vin cu 5 arbitri si 20 de corsari, te mucific :))

 3. Diablo nu prea sta in picioare in fata niciunui RPG clasic. Mai degraba as vedea o serie Fallout pana atunci, un Elder Scrolls sau Neverwinter Nights unde quest-urile sunt mult mai complexe. Diablo avea insa o atmosfera destul de faina, lucru retinut destul de bine si in Diablo 3 (dar cam atat).

  Reply

Leave a Comment.