Turn și Salem – seriale noi 2014, trailer

Turn, serial AMC plasat în timpul luptei americanilor pentru independență, spune povestea unui grup de prieteni din copilărie care vor forma o rețea de spioni (deși rețea e un termen cam pretențios pentru acea vreme) ce va contribui consistent la schimbarea sorții războiului.

Bine făcut, actori care intră în rol, scenariu realist, imagine bună. Pentru mine însă ritmul e prea lent, nu are nicio sclipire și, deși probabil o să se dezvolte frumos, nu mă tentează să-l urmăresc.

 

Salem e un serial cu vrăjitoare, din timpul vestitelor vânători de vrăjitoare. Palpitant, nu?

Are tot ce-i trebuie, vrăji, posedări, vodooieli, vrăjitoare date dracului, soldați chipeși și adânc suferind de ce-au văzut în război, o dragoste veche cu inimi frânte, intrigi, crime, diavoli. Și ăsta e bine făcut și bine jucat.

Tematica însă mă lasă complet rece, chiar și așa are mai multe șanse să intre pe lista mea decât Turn pentru că unul dintre actori mi-e foarte simpatic.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

7 Comments

  • Cand ti-am citit comentariul am făcut ochii mari mari mari, cam cum îi aveam când am văzut că se trage încă un sezon din 24 (plăcerea mea vinovată).

   După trailer însă sunt destul de împărțit – am impresia c-o să fie un personaj spre Jack Sparrow și eu pe Barbă Neagră l-aș fi văzut mai negru, mai dur, mai putin corky… oricum abia-l aștept, mersi de pont.

 1. Mie mi s-a pus pata pe piesa dintr-unul din trailere și-așa am ajuns să văd primul episod din “Salem”. N-am aflat titlul piesei pentru că n-a fost inclusă. Am găsit replici bune pentru un serial TV și deși pe alocuri am impresia că au încropit la repezeală trei șuri într-un câmp să aibă și ei un decor n-aș putea spune că firul epic m-a lăsat rece. Sunt curios să mai văd 2-3 episoade. După primul “Fringe” mi-a fost greu să văd și urmarea – asta așa ca pentru o irelevantă comparație.

  Reply
  • si eu mi-am scos episodul de azi, ba chiar m-am hotărât să ascult și melodia din trailer…

 2. Mă mir că n-ai zis nimic de “From Dusk Till Dawn: The Series”. Ți-a scăpat sau e chiar așa de prost încât nu merită amintit?
  Eu după o lungă ignorare a serialelor am hotărât să urmăresc “Penny Dreadful”. Eva Green arată la fel de bine ca în “300: Rise of an Empire”. Acum văd că n-ai amintit nici de “Believe”, “Black Sails” sau “Fargo”.

  Reply
  • Fargo e pe lista, dar acum n-am timp nici să ma uit la cele pe care le urmăresc de obicei (am deja o coada de vreo 30 de episoade) daraminte sa mai iau si unul nou, dar imediat ce se termina luna…

   Black Sails, citisem ceva despre el și mi-a lăsat o impresie de Xena cu pirați sau pirații din caraibe varianta aia italiana, veche, siropoasă – nu am vazut nici trailerul dar asta fu impresia lăsată de descriere.

   From dusk mi-a scapat intentionat, de ce sa ma enervez gratuit? Daca primesc vreo recomandare ma uit, daca nu, nu ma risc.

   De restu n-am auzit, nici macar de Penny asta, stii ca horror-ul nu e pe nisa mea, dar daca ai fost tu incantat ma gandesc sa ma uit si eu la pilot…

Leave a Comment.