România în sferturile Cupei Mondiale de Biliard


 

După o partidă la care fanii și-au ros unghiile, și-au smuls părul din cap și și-au pierdut trei ani din viață, România a învins Indonezia și s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale de Biliard.

După primele frame-uri era clar că suntem sub adversari, Babken se dărâmase pur și simplu sub presiunea momentului și nu mai juca nimic (sau, cum atât de jignitor a comentat un amic – coane, ăsta a jucat cum jucam noi la Muscoi) iar inamicii se pomeneau cu masa la dispoziție constant.

După cum am spus și într-un articol precedent, Ladanyi este jucătorul român cu mentalul de fier (cred că singurul de altfel) și a reușit, după mine, să facă cel mai bun joc individual al turneului de până acum. Nu numai că a rezistat să țină același nivel chiar dacă știa că partenerul o să-i dea în bălării bilele, nu numai că s-a abținut să-l certe ba chiar nu i s-a citit nimic pe față la gafele uluitoare ale lui Babken, dar a mai și scos niște lovituri absolut fabuloase din pălărie, în momente cheie, lovituri decisive pentru soarta partidei.

Cred că Indonezia nu-și explică nici acum ce s-a întâmplat. Ne tremurau la toți măsele la ultimele două bile, nu simple, ale lui Babken dar, chiar și așa țeapăn ca o scândură și cu nervii praf (cum l-au descris comentatorii englezi) și-a arătat jocul excelent la buzunar.

Bravo băieți, ne-ați albit părul!

Următoarea partidă se dispută cu favorita nr.1 a turneului, Anglia, care în ultima partidă a trecut cu 7-0. Nimeni nu se așteaptă că băieții să aibă vreo șansă, nici măcar ei, de asta sper să joace relaxat, fără tensiune, la spectacol.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

2 Comments

 1. Mi se pare foarte putin timpul pe lovitura. In al treilea frame mai erau vreo 4 secunde si Ladanyi se plimba linistit in jurul mesei. I-a strigat cineva “Bă, dăi, îţi trece timpul!” :)) Si a dat in ultima secunda mai mult la nimereala.
  Iar ce mi se pare aiurea. Cand iti sterge arbitrul bila alba, nu se opreste timpul. Iti mananca tot din alea 30 de secunde..

  Reply
  • E timp ultra-suficient și nu e o chestie nouă, doar ai noștri încă nu sunt învățați cu ea – încă unul din dezavantajele unei participări reduse la turnee importante.

   In plus ai nostri s-au invatat unul pe altul sa joace lent, așa e școala noastră – trebuia să-l aducem pe Drago, care probabil s-ar descurca și cu ceas de 8 secunde :)))

   https://www.youtube.com/watch?v=rip2Jsktm6Y

Leave a Comment.