România învinge China 7-4

În prima rundă a Cupei Mondiale la biliard, România a eliminat China, favorita nr.8 și deținătoare a două titluri mondiale. Pentru publicul englez a fost o surpriză de proporții, pentru noi nu prea. Na, la urma urmei, ai noștri participă prima oară, nu i-a văzut nimeni cum joacă până acum…

De multă vreme avem jucători de biliard extraordinar de buni, care pot să joace de la egal la egal cu orice jucător de top 10 și care au doar un punct slab, venit din starea generală a sportului ăsta la noi – lipsa de fonduri care să-i trimită constant la concursuri internaționale îi face să aibă puține șanse pe scena mondială și la alea pe care le au, să se prezinte mult mai tensionați decât cei care au în fiecare an o grămada de apariții la turnee importante.

Astea fiind spuse, echipa românească este pentru mine combinația ideală – Ladanyi, după părerea mea, jucătorul român cu cel mai tare psihic și cea mai bună atitudine la masa de joc și Babken, posesorul celui mai bun joc la buzunar de la noi, tot după părerea mea.

În turul doi vor întâlni Indonesia, echipa care a jucat cel mai bine în prima rundă, trimițând năucitor acasă marea Germanie.

Favoriții numărul I, echipa Angliei, pe teren propriu, s-au cam jucat un pic cu australienii, ajungând să aibă emoții pe final, dar au trecut mai departe.

Pentru cine vrea să vadă turneul live fără să ajungă pe site-uri dubioase, care-ți cer instalări de pluginuri și-ți deschid cinci ferestre la orice clic, abonamentul pentru o singură lună pe livesport e de 6 lire (tot aici putem vedea și cupa Mosconi în decembrie), streamul a mers ireproșabil la mine.

Jocurile se joacă în două sesiuni, 14.30 și 18.30, iar ai noștrii joacă din nou vineri, cred că pe la ora 16.

LE: Nu știu ce orar au băieții ăștia că m-au amețit de tot – la început am presupus că-mi arată timpul după ora UK, apoi am zis că e CET-ul, apoi am văzut că transmisia a început și la noi la 14.30, dar meciurile pe la 3 și un pic (mă așteptam să înceapă cu o oră sau două mai târziu). Am zis na, e site-ul șmecher și îmi calculează ora locală, dar acum văd că sesiunea de seară pare că va începe la 20.30, ceea ce mă duce din nou la vorba de 18.30 UK time… până la urmă am lăsat orarul așa cum e el afișat pe pagina evenimentului.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

6 Comments

    • E armean :).

      China a greșit mult, ceea ce a fost excelent pentru primul nostru meci – mă gândesc că dacă l-au câștigat pe primul și au băgat ceva bănuți în buzunar, o să fie mai siguri pe ei în al doilea și o să simtă mai bine masa. Dacă Indonesia joacă la fel ca în primul meci, ai noștri trebuie să ridice nivelul ca să le facă față.

    • mda, pe net scrie ca e nascut in Erevan, dar intr-un interviu zice ca s-a apucat de biliard cand avea 16 ani intr-un club din Aviatorilor, cred ca trece de filtrul Vadim-Diaconu, e suficient de roman pentru mine

Leave a Comment.