Monarhia înseamnă crimă

ars-pe-rugMă refer la monarhia absolută, nu glumiţele sclifosiţilor elitişti din Europa. Nu, monarhia adevărată, autoritară, cum există de exemplu în Arabia Saudită. Autocraţia în care regele, sângele albastru, taie şi spânzură. La propriu.

Un poliţist saudit a răspândit săptămâna trecută un filmuleţ în online. Filmuleţ care m-a făcut să tremur de nervi şi scârbă minute bune; chiar şi acum regret profund că am avut curiozitatea să îl vizionez.

O femeie a fost decapitată cu SABIA de autorităţi, în public, în centrul oraşului sfânt Mecca. Poliţistul care a filmat buna aplicare a legii a fost recent arestat şi probabil va avea aceeaşi soartă.

Veţi spune că nu monarhia este de vină. Nu, sunt de vină oamenii primitivi, e de vină Mahomed, e de vină islamul. Serios? Din monarhiile absolute europene din urmă cu câteva (nu multe) secole ce ne amintim? Spânzurări, decapitări şi arderi pe rug. Tot în public. Islamiştii, Mahomed, primitivii! Da, sigur.

Monarhia, cea adevărată, autocratică, înseamnă crimă. Puterea absolută corupe, indiferent de individ. Cei care şi-au câştigat marele merit al sângelui albastru nu fac excepţie.
Atunci când “dobândeşti” prin naştere puterea absolută, vei recurge la orice atrocitate pentru a o păstra până la moarte.

Vei strivi din faşă orice potenţial pericol; doar gândul unei posibile ameninţări va face căpăţânile să zburde pe cerul din Mecca asemeni unor mingi şutate. Vei aplica pedeapsa cu moartea pentru infracţiuni inventate, cum ar fi sodomia, renunţarea la religie şi vrăjitoria.

Toate aceste măsuri sunt necesare într-o monarhie absolută. Cum altfel ar fi rezistat familia regală Al Maktoum din Dubai aproape două secole? Dubaiul “invadat” de concerte rock, vedete occidentale, şcoli private şi galerii de artă. Doar religia nu este suficientă în faţa asaltului cultural, mai ales într-un emirat în care arabii sunt minoritari.

Toţi al maktoumii ăştia şi toţi prinţii deşertului se vor folosi de religie şi sabie pentru a-şi păstra puterea ancestrală. Revolta pare imposibilă, orice voce anti-sistem va fi instant astupată. Dacă nu eşti vrăjitor sau păcătos, sigur te-ai uitat cu poftă la poponeaţa cuiva. Jos capul! În public, să vadă toţi ce îi aşteaptă.

Trecerea de la ospăţul cu baligă de cămilă la miliardele de petro-dolari va fi gestionată prin crime. Oricâte va fi nevoie.

PS: Vacanţă plăcută în Dubai!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

  1. Monarhia in sine, ca sistem de guvernare, este o loterie (asta-i si motivul pentru care e greu de sustinut, mai ales intr-o tara unde “norocul” n-a fost tocmai punctul forte).

    Reply
  2. Revolutia este imposibila cat timp ei sunt ‘prieteni’ cu Sua. Daca nu vor mai raspunde la mesaje si comnezi, brusc vor deveni sustinatori ai terorismului.

    Reply

Leave a Comment.