Poftă mare!

Din categoria “Prin ce miracol reuşeşte planeta să hrănească 7 miliarde de oameni?” vi-l prezint pe Arnold, un spectaculos exemplar al rasei belgian blue.

belgian blue

Respectiva rasă de bou este renumită pentru capacitatea de a asimila fibră peste fibră, aproape fără pic de grăsime. Până atinge dimensiunile din poză. Un fel de idol al culturiştilor din lumea întreagă.

Singurele probleme sunt legate de nutriţie şi înmulţire. Din ce am înţeles, “Albăstrelul belgian” este foarte mofturos, nu mănâncă orice soarbă de porci. Are nevoie de o hrană concentrată, bogată în proteine. Cum spuneam, pe model culturist.

Înmulţirea se face destul de greu. Viţelul are dimensiuni considerabile, fiecare naştere fiind dificilă. Iar taurul alcătuit doar din schelet şi pacheţele de muşchi are ceva probleme cu aparatul coţăitor.

Toate sunt însă probleme minore, cu siguranţă micile imperfecţiuni se vor repara cu ajutorul noilor tehnologii. La o adică, rasa belgian blue a fost introdusă în State de doar 36 de ani. Până şi dumnezeii absoluţi ai beef-ului au nevoie de ceva răgaz.

Vom ajunge în viitorul apropiat să scriem poezii despre epoca romantică pre supermarket. Pre pui cu gust de carton, ajuns la senectute în două săptămâni. Pre puţuri de petrol din care scoatem mezeluri cu ciutura.

Dar nu vreau să vă stric micul dejun. Poftă mare! După atâta filozofia boului, parcă ar merge un iaurt.

belgian blue2

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

  1. Io-s crescută la ţară. Unde puiu’-i pui şi viţelu’-i viţel. Dar şi cât lucri ca să creşti un viţel şi apoi să-l tai, cât trebe să îngrijeşti vaca, să tai fânul/trifoiu’, să le strângi să le aduci acasă, să-i cureţi vacii locu’.
    Şi nu apreciezi niciodată munca asta până când nu apuci s-o faci. Până când nu te bate soarele în cap în miezul zilei şi în miezul verii, în câmp deschis, când n-ai unde să te ascunzi, când schimbi tastele pe furcă şi monitorul pe-o greblă, când adormi fără să-ţi simţi mâinile şi nu ştii cum să le atârni ca să nu te doară.

    Reply
    • Nici la tara nu mai e ca pe vremuri. Au intrat si la noi rasele de pui care se umfla de 2 ori mai mult si mai repede. Taranul a inceput sa cumpere hrana concentrata. Ca na, pana pigule puiul gandacei si laptisor de matca, trec vreo 2 ani. Nu mai bine il taie dupa 4-5 luni?

Leave a Comment.