De Crăciun fii mai bun(ă)!

Tly0U8T
Preferabil fii bună în fiecare zi din an. Dar pentru că ne-a trecut de ceva timp vârsta basmelor, ştim. Ştim şi te ştim pe tine, femeie modernă şi emancipată. Ne-am învăţat demult să nu mai credem în scenarii imposibile. Tot anul cu siguranţă nu se poate. Dar măcar acum, fă un efort titanic şi fii mai bună pentru două-trei zile!

Nu profita de bunătatea infinită a bărbatului. Indiferent că este partenerul tău de viaţă ori un simplu coleg/vecin ce râvneşte la sufletul tău voluptuos. Nu îl înhăma ca pe măgar, nu îl împovăra cu bagaje şi provizii necesare unui batalion de războinici flămânzi. Oricât de tentantă pare ideea de a face cumpărături excesive de Crăciun, crede-mă că este proastă. Teribil de proastă!

Nu îl pune să stea cu pleata fluturând în viscol câteva ore până se aprind luminiţele din centrul oraşului. Eşti femeie în toată firea, nu te mai bucura la beculeţe şi cioburi colorate mai ceva ca o cioară!

Nu îl înghesui pe nu ştiu ce pârtie cocălărească de pe Valea Prahovei exact în ziua de 25 decembrie! Ai suficient timp să îţi rupi piciorul puhav la schi şi în ianuarie, atunci când sunt străzile mai libere şi nu faci 5 ore până la cel mai apropiat spital.

Nu îl pune să călărească o turmă de porci şi să îţi aducă infipte în ţepuşe căpăţânile lor rânjite. Câte piftii şi câte sarmale crezi că o să haleşti, femeie modernă şi emancipată? Şi nu îl pune să se cocoaţe în vârful bradului din vârful muntelui! Oricât de mult ţi-ai dori să aduci „spiritul şi mirosul Crăciunului” la tine în garsonieră, lasă bradul în pădure! Lasă porcu’, lasă bradu’! Iisus nu s-a născut în taigaua siberiană şi nu a fost crescut de mistreţi.
Dacă ai văzut la Tv sau pe net vreo poză cu Romulus, Remus şi Baby-Jesus sugând la o scroafă, crede-mă că e fake.

Semnat de Moş Crăciunul bărbaţilor

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

Leave a Comment.