Românii cheltuie pe mâncare, britanicii sunt interesați de cultură

Una dintre concluziile articolului de aici, care analizează două studii paralele despre modul în care se cheltuie banii casei în România și UK.

Mi se pare lipsită de sens linia –

  • Românii cheltuie o grămadă pe mâncare, Britanicii au nevoie de recreere și cultură

și un pic malițioasă, din exprimare ieșind triumfătoare ideea românului veșnic interesat de crăpelniță și fără nicio aplecare culturală.

Situația însă nu are legătură cu caracterul limitat al românului ci cu situația economică a țării. Din câte îmi aduc aminte, strict pe mâncarea de acasă în Anglia cheltuiam cam 400 lire pe lună și asta însemna frigiderul plin și mâncare cât să sature un sac fără fund ca mine.

Salariul minim pe economie la ei sare de 1200 de euro, la noi ăsta e un salariu bun și la asta se reduce tot – pentru majoritatea românilor cheltuielile pe masă și casă epuizează tot salariul, de multe ori fără să ajungă pentru un regim alimentar variat sau pentru mici mofturi.

Nu poți să spui că britanicii au nevoie de relaxare și cultură insinuând că românii n-ar avea când situațiile financiare diferă atât de mult și realitatea clară e că românii nu își permit altceva, e o insinuare pe cât de gratuită pe atât de lipsită de acoperire.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

3 Comments

  1. Atata timp cat se dau oferte la portocale “la galeata” si singura modalitate de a baga mai multe portocale in acea galeata e “prin infiletare” (vazut de mine in kaufland) nu are sens sa vorbim despre cultura in urmatorii douaj’ de ani.

    Reply
    • WTF :))), cum măi ofertă de porocale la găleată? N-a fost nici un inginer acolo să le desfacă în feliuțe și să le așeze frumos cu coaja pe deasupra?

    • Bai, inseamna ca nu la toate kauflandurile exista oferta asta. AM ramas si eu masca, sunt portocale vrac si galeti langa. Fiecare ia portocale in galeata cat poate sa duca la pret fix/galeata. Nu ma intreba si pretul. Ideea e ca ieri era bataie, mai ceva ca la tigai.

Leave a Comment.