Jurnaliștii fascisto-comunistoizi

Manifestatie legionara in Piata Universitatii Bucuresti - 2“Trebuie să punem capăt tranziţiei de la societatea comunistă (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o ţară europeană, cu oameni mai liniştiţi şi mai demni, guvernaţi de valori şi obiective comune, nu de frica de mascaţi şi de linşajul public din partea unor jurnalişti fascisto-comunistoizi!“ (Victor Ponta, prim-ministrul României)

Să ținem cont că mesajul a fost postat de d-l Ponta pe facebook. În consecință, poate declara oricând cu seninătate: “În calitatea mea de prim-ministru respect și protejez libertatea presei, iar în calitatea mea de feisbucist, pipiloanca pe ei de nașpeți!”

Încă nu sunt complet dumerit de semnificația etichetei “fascisto-comunistoizi”. Pare un fel de struțocămilă apărută prin hibridizări și mutații în mintea domnului doctor. Ce să iasă oare atunci când contopim fascismul, ideologie de extremă dreapta și comunismul de extremă stânga?

În mintea pontistă, doctrinele respective sună a totalitarism, cultul personalității și alte nasoale ce par cam același lucru. În realitate însă, se mușcă între ele mai ceva ca băsiștii și antibăsiștii. Fascismul este prin definiție anticomunist și respinge ideea de egalitarism. Cea mai bună dovadă pentru noi este ceea ce s-a întâmplat între legionarii fascisti și comuniștii ce i-au succedat:

Dragoste curata manifestată prin condamnări la moarte și tortură în regim de detențiune. Dar cum negru ca dracul și alb imaculat mai greu găsești, au existat și în cazul legionarilor unii mai norocoși, racolați de sistemul comunist pentru a colabora cu Securitatea. Probabil aceștia sunt fascisto-comunistoizii la care s-a referit Victor Ponta. Sau doar i-a plăcut cum sună sintagma, fără să o mestece prea mult.

A uitat totuși să ne spună care sunt respectivii jurnaliști. Eu sunt sincer curios să văd în acțiune hibridul fascisto-comunist care aruncă asupra lui Victoraș furtuni de condeie ascuțite.
Să fie oare jurnaliștii care îl invită zilnic la Tv pentru a-i ridica mingi la fileu? Să fie oare jurnaliștii care perie zilnic pe creierași electoratul pesedist? Sau ăia care au tras la jug ca niște dobitoace venite de goană să îl facă pe Victoraș marele favorit al prezidențialelor din toamnă? Da, da. Cred că la ăia s-a gândit…

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.