Lectură pentru veceu

psy-nostradamus3Locșorul meu magic în care îmi adun gândurile și îmi împrăștii necazurile devine tot mai bogat. Format inițial din doi pari (unul pentru sprijin și altul pentru câini), a tot crescut în timp, odată cu mofturile și aerele mele. Acum are si câteva rafturi pline cu reviste, ziare, cărți de colorat, resturi de hârtie igienică și, ultima achiziție: Nostradamus de Mario Reading.

Nu neagă nimeni talentul unui farmacist de a scrie versuri. Bine, farmacist e mult spus pentru anul 1500; mai degrabă vraci. Catrenele sunt “citibile”, chiar bunicele pentru epoca în care au fost scrise. Dar să practici arta ghicitului în bob jumătate de mileniu mai târziu și să faci avere din asta, mi se pare cam mult chiar și pentru specia umană.

Mario Reading și-a scris bestseller-ul în 2006. Fiecare strofă dichisită de Nostradamus cu 5 secole în urmă a fost tradusă de Mario și încadrată într-un spațiu temporal bine definit. Primul exemplu, paginile 14-15, titlu cu majuscule: DEZASTRUL TURNURILOR GEMENE.
Data: Septembrie 2001, catrenul 1/87

Ennosigee, feu du cenre de terre,
Fera trembler au tour de Cite Neufve;
Deux grands rochers long temps feront la guerre,
Puis Arethusa rougira nouveau Fleuve

Traducere:

Cutremurător, un foc din centrul pământului
Va zgudui turnurile Noului Oraș
Mult timp două mari stânci se vor ciocni
Până izvoarele arethusiene vor înroși iar fluviile.

Concluzia lui Mario Reading:

“În urma atacurilor asupra Turnurilor Gemene din New York, în care combustibilul de aviație este principalul component, a izbucnit un lung război între creștinitate și islam.”

Noul Oraș e New York, focul din centrul pământului e combustibilul și cele două mari stânci care se ciocnesc sunt cele două religii. În fine, ați prins ideea.

Nostradamus-and-Mayan-Prophets--93275

Cu aceeași dibăcie demnă de un membru Mensa, Mario Reading descifrează cu exactitate și evenimentele următoare: Guantanamo Bay, Războiul SUA – Irak, Tsunami în Indonezia, Inițiativa de pace a lui Mahmoud Abbas, Moartea Papei Ioan Paul al II-lea și Inundațiile din New Orleans.

Toate evenimentele decodificate cu o minuțiune profetică și plasate exact în perioada potrivită de maestrul Mario Reading. Până în anul 2006.

Începând cu acel an, catrenele lui Nostradamus nu mai au vreo legătură logică cu evenimentele petrecute. Sau poate Super Mario și-a epuizat talentul de ghicitor în versuri după primele pagini și ulterior a început să anunțe baliverne. (din 2006 până în prezent n-a mai nimerit vreuna). În ce an am zis că a scris cartea? 2006, exact.

Cartea conține profețiile complete, din 2001 până în 2105. Începe cu Turnurile Gemene și se termină cu Războiul Submarinelor. Și cum orice bestseller trebuie să aibă un final bombastic, primim ca bonus Armaghedonul (Sfârșitul omenirii, când morții se vor ridica din mormânt). Stați liniștiți, se va întâmpla în anul 7074.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.