Văd generaţiile de genii crescând

În sfârşit, după sacrificii si rătăciri, opintiri şi şuturi, putem spune liniştiţi că am revoluţionat învăţământul. Ura, ura, ura!

De ce să plângă mămicuţele şi mătuşicile din cauza odraslelor trândave? Atâtea griji, stresuri şi eșecuri. Ne facem singuri inimă rea, zău aşa. Nu mai este cazul, reformele au învins negura, au răspândit ceţurile din căpuţul tineretului plăpând. Mândră Românie, falnic viitor!

Pentru a reprezenta loial dimensiunile reformei, am pregătit o scurtă istorisire. Toate procentele sunt calculate înainte de contestaţii, pentru a fi din aceeaşi oală cu procentul pe care îl avem acum, 7 iulie 2015.

Anul 2011 – Cineva a avut nimicitoarea idee de a instala camere de supraveghere în sălile de examen. Urgie, orare, cataclism: nu s-a mai putut copia. Rezultatul? La nivel naţional au promovat 44,47% dintre candidaţi (repet, înainte de contestaţii) Aşa arăta “harta promovaţilor” în 2011

poza bac1

Anul 2012 – Mai exact, 7 mai 2012 – cunoscută şi sub numele de A doua naştere a lui Hristos – este data la care Cabinetul Ponta a primit votul de încredere al Parlamentului României și a depus jurământul de credință. Aşa s-a născut Guvernul Ponta, primul din spectaculoasa serie de patru: Un fel de Armă Mortală, dar cu Victor Viorel în locul lui Mel Gibson.

În iulie 2012, rezultatele la BAC, înainte de contestaţii: 43,01% promovare la nivel naţional

Păi cum să nu sufere poporul? Era nevoie grabnică de nişte reforme.
Ecaterina Andronescu, iulie 2012: “Nu sunt rezultate care să mulţumească pe cineva din sistem, dar nu vreau să-i descurajăm pe copii şi pe părinţi.” Foarte bine, doamnă. Să nu-i descurajăm. Ce a urmat?

2013 – 55,4% promovare
2014 – 59,25% promovare
2015 – 66,41% promovare

bac

Acesta într-adevăr este un progres. Bacău, de la 45,6% în 2011 la 78,3% acum. Vaslui, de la 43 la 69, Iaşi de la 42 la 76!

Cum s-a întâmplat minunea? Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a revoluţionat sistemul, inventând simulările naţionale. Nimeni, dar nimeni până la el nu mai aplicase ingenioasa metodă:
“În creşterea procentului de promovare a jucat un rol important pregătirea elevilor, mai ales în urma simulărilor, când au fost scoase la iveală golurile pe care aceştia le aveau” (Sorin Cîmpeanu)

“Subiectele nu au fost mai uşoare, am insistat asupra modului de formulare al subiectelor şi asupra profesionalismului privind baremele de corectare” (S. Cîmpeanu)
Vezi, Ecaterino, cum se face treaba? Profesionalism, seriozitate, muncă.

Mai ţineţi minte mesajul lui VV Ponta, după ce am învins Irlanda de Nord la fotbal?
ponta2

Pot spune liniştit că am trecut la un alt nivel.

Sub luminata guvernare socialistă, tineretul românesc a crescut de la 43% la 67%
România este prima din Europa la economie, fotbal, educaţie şi diametrul penisului.
Victor Ponta, preşedinte!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

Leave a Comment.