Campionatul European de Politică

Euro 2020 jucat în 2021 le-a lăsat tuturor răgaz să scrie scenarii, să coacă idei, să prăjească gogoși la care flămânzii împletesc cozi eterne.

După ce turneul va fi terminat și toți jucătorii tolăniți la umbra munților de bani, noi, codașii, vom rămâne cu un gust ciudat – gogoșile astea sunt umplute cu politică, nu cu fotbal.
Politică râncedă de care nu ar trebui să ne pară rău, odată șutată spre groapa de gunoi.

La Euro 20202021 nemții nu au o problemă să fie dominați de Ungaria, o echipă care ar răsufla greu și în Zweite Bundesliga. Problema lor, inclusiv în ziua meciului, a fost refuzul UEFA de a permite transformarea Allianz Arena în curcubeu.

Nimic despre jucători, tactici, calcule de calificare; polemica UEFA – primăria Muenchen a înlocuit 4-3-3-ul de pe tablă cu tactica LGBT-QDXYZ. Și a funcționat. Atâta diversitate în neputința nemților nu am mai văzut de când i-a umilit Mihăiță Pleșan în România – Germania 5-1.

Barem curcubeul acestei categorii de militanți se păstrează facultativ, încă nu suntem obligați să transformăm planeta într-o hartă din Heroes of Might and Magic. Dar pe ce fir al logicii trebuie să facă Hațegan (și alții ca el) echilibristică atunci când presa afiliată/aliniată BLM îl acuză de rasism?
Pentru că el, un român, nu îngenunchează la unison în semn de căință si rușine pentru faptele strămoșilor săi români, cu siguranță stăpâni de sclavi negri. Pentru că au fost albi.

De fapt, dincolo de presupuneri și extrapolări logice, politica râncedă care a subjugat sportul este o siluire. Abuzul unor organizații care încearcă să pună monopol pe istoria și pe libertățile noastre. BLM știu cel mai bine ce s-a întămplat și cum poate fi îndreptat, LGBT-QDXYZ știu cel mai bine cum trebuie să își manifeste diverșii diversitatea.

Prilejul perfect pentru promovare: un eveniment în care talentul actorilor principali este șutatul mingii, nu filozofia, nu analizarea textelor. Nici măcar discernământul, câtă vreme trăiesc cu impresia că sunt altceva decât vectori comerciali. Cei de teapa lui Ronaldo (drink water!), incapabili să înțeleagă de unde și de ce le vin milioanele, joacă acum la Campionatul European de Politică, nu de fotbal.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.