Cum mai merg serialele

Hai să vin și cu ceva impresii după un număr mai consistent de episoade și să vedem dacă impresiile mele după trailer/pilot s-au confirmat sau sunt serii care m-au surprins profund și m-au dat pe spate:

Turn – serialul istoric cu spioni produs de AMC a rămas exact la fel – bine făcut, lent și, cel puțin pentru mine, plictisitor. Am zis că se va dezvolta frumos dar în ritmul ăsta cred că îi mai trebuie vreo zece sezoane până ajunge la o intrigă într-adevăr complexă.

Salem – vrăjitoare, popi, execuții. Nici aici n-avem vreo surpriză, episoadele continuă linia pilotului. Cum spuneam tematica nu mă pasionează dar îl las să ruleze pe fundal, nu aduce nimic excepțional în joc.

Pentru ambele nu s-a schimbat mare lucru din ce am zis aici.

The 100 – SF ”Din câte am văzut, mă gândesc că The 100 o să fie despre lupta pentru o nouă lume, lupta pentru o nouă societate și ierarhia din ea, lupta pentru supraviețuire, lupta politică și așa mai departe. Tot felul de lupte deci” – exact ce s-a întâmplat în prima serie de episoade, lupte, cafturi pe toate planurile. Se pare că va avea și un al doilea sezon.

Star-crossed – SF ” Să faci un serial romantic sf. Pentru cine să faci așa ceva? Nișa SF e predominant masculină iar fetele care se uită la SF se uită pentru că înțeleg și le pasionează genul, nu pentru că sunt forțate și de fapt ar vrea ceva mai feminin.

Sau producătorii încearcă să atragă audiența predominant feminină a siropurilor romantice pe nișa SF? Să mor dacă știu” – mda, s-a anulat, pfuai ce surpriză…

The tomorrow people – SF ” Din nou cu super-oameni. Abilități speciale teleportare-telekinezie-telepatie si imposibilitatea de a ucide (mi-a plăcut găselnița asta că-n rest… șabloane peste șabloane). Clasica organizație care-i vânează, clasicul grup underground care îi protejează și așa mai departe.” – s-a anulat și ăsta, multă acțiune, multe personaje nici una nici alta fiind destul de puternice încât să te captiveze. Relaxant pentru puștani.

Intelligence – ”Pare un serial ușurel cu potențial frumos, cu o chimie bună între protagoniști (deși tipul nu mi-e deloc simpatic face un cuplu bun cu prezența feminină – aici probabil va sta unul din punctele forte ale serialului).” – ușurel a fost, potențial o fi avut dar de atins nu prea.

Agent of shield – ”Serial de spălat creierașii, făcut bine, jucat bine dar fără să ridice ștacheta la un nivel peste medie” – ei și ce, la urma urmei e cu eroi de benzi desenate și ce dacă nu ridică ștacheta? pop-corn și cola și săpun pentru creierași.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

Leave a Comment.