Vinovaţi pentru disfuncționalitatea României

romania

V-aţi întrebat vreodată de ce aproape nimic bun nu s-a întâmplat în ultimul sfert de secol? În afara unor timide creşteri economice, pompate cu forţa de Uniunea Europeană, România a simţit doar dezamăgirea sistemelor retrograde. Incapabili să construim un spital, să terminăm o autostradă, să ne plătim medicii şi profesorii; incapabili să găsim drumul spre normalitate, după 27 de ani.

Senzaţia mea este de periodicitate, de cercuri desenate cu tălpile în nisipul deşertului. Sau, mai în ton cu mohoreala anotimpului, de câine plouat care se învârte în jurul cozii, până se prăbuşeşte leşinat de foame.
Am trăit dezamăgirile cu repetiţie, ne-am antrenat să ratăm, să fim pierzători, până când disfuncționalitatea României a devenit normalitate.

Vinovatul identificat de mine este binomul. O colaborare malefică între politicieni şi presă: Binomul politică – mass media. Ei ne-au “condus” şi “informat” în postcomunism, ne-au ţinut în beznă fie din incompetenţă, fie din interes.

PSD-PD-PDL-PNL: 27 de ani rataţi. Aceiaşi lupi, cu alte blănuri, dar moravuri morbide. Şi-au păstrat rolul de îndrumători, de tătuci ai neamului, cu ajutorul şi prin intermediul mass media. Nu este doar o bănuială, ombilicul dintre politicieni şi presă a ajuns subiect pentru instanţele de judecată. Numiţi un finanţator de trusturi media care să nu fie condamnat ori în aşteptarea sentinţei.

Nu mă refer doar la presa scrisă şi televiziunile de aşa-zise ştiri. La fel de vinovate sunt şi televiziunile comerciale generaliste. Promovarea vulgarităţii, acceptarea şi susţinerea superficialităţii, fabricarea neîntreruptă a vedetelor de carton, care mai târziu devin idolii noilor generaţii. Toate astea au ţesut voalul ignoranţei aşternut peste ochii norodului.

Ce discernământ poate avea o populaţie neinformată, intoxicată cu supradoze de bufonerie şi flatulaţii de saltimbanci? Involuntari actori ai teatrului burlesc, interesaţi exclusiv de bagatele, lăsând perfizii politicieni să-i fure în voie. Ba chiar votându-i cu fiecare ocazie – câini plouaţi, învârtindu-se 27 de ani în jurul cozii.

Nu avem speranţe de mai bine, cât timp ombilicul politic – presă rămâne Intact. Priviţi atacul furibund lansat de televiziuni împotriva Guvernului Cioloş. “Cel mai prost guvern din istorie”, “Tehnocraţia ucide România”, “Cioloş ne vinde ţara la Bruxelles” – astea sunt lozincile urlate din rărunchi la principalele televiziuni de ştiri (Antena3 şi România Tv, televiziunile de ştiri cu cele mai mari audienţe).

Priviţi ura, veninul scuipat de aceste televiziuni, de fiecare dată când sunt pomeniţi “vinovaţii” care i-au adus pe Iohannis şi Cioloş. Da, ne urăsc. Ne urăsc pe toţi cei care nu folosim canalele lor ca sursă de informaţie. Ne urăsc pe toţi cei care am cerut demisia lui Ponta după Colectiv, ne urăsc sincer şi legitim.
Pentru că noi ne-am săturat de ploaie şi de propria coadă.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

9 Comments

 1. Am apreciat inotdeauna masochismul informational pe care-l practici. Cum sa poti suporta si rezista la stirile dureroase de pe Antene si RTV daca nu ai porniri masochiste? 🙂

  Reply
  • Eu pictez fresce. Trebuie să ştiu toate particularităţile societăţii. Orice amănunt (fie bun, fie execrabil) îmi îmbogăţeşte paleta de culori 🙂

 2. Vinovați pentru disfuncționalitatea României sunt evreii care o parazitează. Și Antonescu care nu i-a livrat pe toți la Auschwitz. Frecvența cu care apar alogenii în funcții de conducere trebuie să ne dea de gândit. A avea trei președinți la rând numai pe jumătate români dă deja de gândit! Nu pare a fi o întâmplare! Iar când cealaltă jumătate este la toți trei aceeași, adică evreiască, suspiciunea că ni se ascunde ceva este și mai îndreptățită. Ce ni se ascunde? Dacă sub oblăduirea a trei președinți numai pe jumătate români, iar pe cealaltă parte evrei, Țara ar fi prosperat, dacă am fi progresat sau măcar am fi avut o evoluție obișnuită, în limitele normalității, atunci totul putea intra sub beneficiul coincidenței întâmplătoare, al aleatorului. Am fi consemnat această coincidență la rubrica de curiozități. Împrejurarea însă că în această perioadă de douăzeci și cinci de ani România a cunoscut cea mai rapidă și mai severă involuție din istoria sa, o veritabilă prăbușire, ne obligă să căutăm o legătură între acest dezastru și componenta ALOGENĂ a etniei celor vinovați de acest dezastru și să ne întrebăm dacă există vreun interes sau amestec evreiesc în decăderea României, în dezastrul din România? Răspunsul este foarte clar. Faptul că în trecut, un trecut nu prea îndepărtat, în anii 1944-1964, România a suferit de pe urma unor alogeni evrei, care au activat fățiș în slujba unor puteri străine și vrăjmașe, întărește motivele pentru care să ni se pară nefirească, chiar suspectă evreitatea atât de excesivă, de debordantă statistic vorbind, a conducătorilor noștri de azi, a clasei politice… Noul Fuhrer care se va naște în viitor va trebui să stârpească aceste două boli, aceste două lepre de pe Terra. Aceste doua ciume: evreii și musulmanii. Și să fim bine înțeleși- evreii nu sunt o comunitate religioasă, ci sunt o comunitate rasială. Așa zișii evrei botezați, tot evrei sunt. Nu limba face rasa, sângele face rasa.

  Reply
  • Corbu,
   Am intentionat sa scoatem in evidenta natura lui F, care in putinele lui momente de luciditate, sufera de un antisemitism greu de imaginat si egalat.

   Acum serios vorbind, cat de deviat sa fii mental, sa scoti din tine asemenea elucubratii?

 3. Uitati un interviu foarte interesant, nu știu dacă il (pardon, am râgâit iar) știți, cu Baldur von Schirach, seful tineretului hitlerist. Un om interesant,deși n-a înțeles el pe deplin personalitatea acestui geniu care a fost Adolf Hitler. Foarte interesant. L-au ținut jidanii în pușcărie 20 de ani, după mascaradă aia de la Nuremberg. Ăla a fost proces? Cine a judecat a judecat pe cine? Invingătorii, adică jidanii, pe invinși, nu? O mascaradă. A spus și Goering- impuscati ne direct, ce judecată. Cine judecă pe cine. Oricum Goering a fost șmecher a scapat de streang , s-a sinucis cu onoare. Și Himmler a scapat de umilinta. Goebbels. De Fuhrer nu mai zic. Te piși pe procesele lor, inscenări jidovești, dacă nu l-au prins pe, nr 1, number one, cel mai mare , sau hai sa zicem unu dintre cei mai mari barbati, genii din istaorie- degeaba. Rămân la părerea că dacă Heydrich nu era asasinat in mod stupid din vina lui in 1942, alta era soarta războiului. Nu știu care, dar ăsta, a spus-o si Hitler. Cea mai grava pierdere, cel mai importatn om după el, Hitler- ăsta era Heydrich. Avea un cap, STAS. O minte diabolic de genială pe domeniul lui. Epura tot, multe trădari n-ar fi avut loc, Canaris etc. Informații, servicii de informatii altfel mergeau. Posibil ca debarcarea din Normandia sa nu mai fi reusit. Și pe frontul de Est alte treburi. Dar asta a fost, acuma degeaba spunem noi- dacă sși cu parcă. Așa și Hitler dacă ataca Rusia cu o lună mai devreme, dacă nu îi lăsa să scape pe englezi la Dunkirk, dacă dacă dacă….

  Deci revenind la Schirach, singurul motiv pentru care jidanii nu l-au executat ca pe restul, că și ăsta vorba aia fusese in contact direct cu Hitler, stia de problema evreiască, nu fusese ca Speer, un simplu artist, arhitect pe langa casa lu Hitler. Deci singuru motiv pt care americanii nu l-au spanzurat este ca se trăgea pe linie maternă din doi semnatari ai Declarației de Independență a Statelor Unite ale Americii. Ăsta e singuru motiv cred eu. Avea origini nobile, și mai ales să fi auzi descendent din ăia care au semnat declarația aia, nu puteau să facă chair așa ceva. Încă nu era America complet iudaizată și negroizată cum e acum. Ți-e și silă acum să te uiți, imi vine sa vomit. După un negru , evreii vor pune și o femeie la casa albă. Va fi dezastru. Bine, si dacă printr-o minune ar castiga Trump, e greu sa scapi de evrei, au bomba nucleară acum, au America inrobita prin banci, wall stret , ei controleaza tot, rezerva federală, mass-media. Kennedy a a vut o sansa care Kenedey chiar era antisemit din tata in fiu si nu voia sa le faca jocu evreilor. D-asta l-au si mierlit cred eu, era cat pe aci sa le oprească progrqamu nuclear. Ăla care l-a impuscat pe Oswald era un jidan. Iar Oswald a actionat tot pus de jidani cred. Oricum, chiar daca nu a fost o conspiratie evreiasca, s-a ratat sansa cu Kenedy atunci. Acum jidanii au bomba nucleara, e greu sa le mai faci ceva.

  https://www.youtube.com/watch?v=jnASJgBgdZM

  https://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Middleton

  Reply
  • Freigedank,
   oricat te-ai stradui, indiferent ce ai comenta, atata timp cat te ascunzi dupa perdeaua anonimitatii, esti doar un putoi basinos, un manelist pseudo-xenofob-psihopat, cu aere de artist. 🙂

   Hitler te-ar fi gazat fara nici cea mai mica ezitare. 🙂

Leave a Comment.