Politicienii din oglindă

Există o doamnă în PLUS (partidul lui Cioloș), devenită erou negativ peste câteva nopți și câteva declarații încolțite din halucinații. Am cunoscut săptămânile trecute principiul bunului comun aplicat nu doar proprietății ci și persoanelor – oamenii ar trebui să trăiască în grupuri, nu în familii, susține eroina negativă Oana Bogdan. Și ce atâtea automatizări în agricultură? Ginta anului 10 mii î.H. culegea mandarinul și mulgea capra, bun comun, în comuniune cu planeta și Universul.

Oana Bogdan, ieri, într-o discuție despre încălzirea globală:

“Să nu uitați de flatulențe, vă rog! Ministrul britanic al Schimbării Climatice, Lady Verma, a avertizat populația să mănânce mai puțină fasole pentru a reduce flatulențele, deoarece metanul emanat prin flatulație este un factor cauzator al încălzirii globale.”

Și acum, originalul: Lady Varma
Citiți AICI dialogul dintre politicienii britanici Lady Varma și Viscount Simon – o analiză exhaustivă, abordări teoretice și practico metodice ale bășitului. Mai interesant (dacă se poate), feedback-ul primit din partea cititorului plătitor de taxe:

Seminarul politicienilor britanici despre efectele flatulenței a avut loc în urmă cu 5 ani, deci înainte de referendumul pentru Brexit.
O fi fost umor britanic extrafin, inaccesibil până și propriilor votanți. Nu elucubrațiile politicienilor români și britanici mi-am propus să semnalizez ci reacția electoratului.

în orice stat, indiferent de PIB, nivel de trai, autostrăzi, poduri, TGV-uri, eoliene, spitale și catedrale… în orice stat democratic, electoratul va avea o atitudine critică față de politicieni. Chiar ostilă. Electoratul se va considera prea bun pentru așa bufonerie jucată de conducătorii aleși. “Neserioși, lacomi, inculți, corupți, leneși, hipsteri, habarniști” – calificativele care încep orice listă în caracterizarea personajelor principale.

O explicație ironică: Nu ne plac pentru că noi îi alegem. În cele mai multe cazuri, electoratul își va huli politicienii aleși. Într-un sistem de guvernământ cu vot liber, politicienii alesi reprezintă cea mai limpede oglindă: imaginea electoratului, sinceră și nefardată.

Cetățenii britanici care propovăduiesc apocalipsa bășinii au votat. La fel și cetățenii britanici care doresc Brexit. Acum se privesc în oglindă și se strâmbă “Who’s that ugly prick?!”

Cei mai mulți dintre noi nu au mutre. Tot mulți sunt Dragnea, Dăncilă, Firea, Codrin. Unii sunt Rareș Bogdan. Alții, Oana Bogdan. Sau haștag șîeu. Sau alți buimaci scobiți pe interior care încă nu și-au găsit icoana.

Reacția naturală este să spargem oglinda. Cei mai mulți indivizi au o părere deformată despre propria persoană, de unde rezultă o majoritate cu pretenții peste măsură.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.