Mi-am folosit la maximum calitățile de maestru designer (îmi puteți spune Paint prodigy) și am ilustrat evoluția (?!) neamului românesc în ultimii 100 de ani. Mai exact, transformările suferite după 43 de ani în comunism plus Cernobîl.
Bucuros minune-mare la finalul grotescului festivism centenar, vreau să pășesc schimbat în anul 101.
Dintre toate știrile centenarului, una singură mi-a scuturat atenția:
“22 de copii din Olt, cu vârste între 11 și 14 ani, însoțiți de un profesor, au fost găsiți în Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia. În noaptea de vineri spre sâmbătă, cei 22 de copii au dormit în catedrală, iar a doua zi au asistat la ceremoniile organizate de Ziua Națioanlă. A doua noapte, unuia dintre copii i s-a făcut rău, grupul fiind găsit astfel de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.” (sursa: Hotnews)
Nu m-au interesat defilările grăsunilor cu chipie (infanteriștii noștri sunt clonele lui Bobonete). Nu m-a interesat filmul de prezentare pregătit de Guvern pentru cetățenii cu nevoi speciale. Și nici discursurile pesediștilor care par cu toții să repete clasa a patra. Un optimist ar putea spune “nu-i toată România așa” transformând orice exemplu negativ într-un caz de prostie izolat.
Știrea despre copiii din Olt este diferită, demonstrează o imbecilizare generalizată. Nu vorbim doar despre un profesor dezaxat cuibărit într-un sistem putred. Imaginați-vă ce mâzgă vârtoasă ocupă spațiul dintre urechile părinților. Nu părinții celor 22 de copii s-au scandalizat după o noapte ecumenică în temperaturi de îngheț. Au fost salvați de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, după ce un copil a leșinat din cauza epuizării.
Și această știre a contribuit la prima schimbare propusă pentru anul 101: Indiferent ce legi, ordonanțe, năzbâtii vor bântui tărtăcuțele politicienilor aflați la putere (oricare ar fi aceștia), subsemnatul nu va mai protesta, dacă respectivele legi, ordonanțe, năzbâtii afectează majoritatea.
Cât timp acțiunile politicului nu afectează o categorie restrânsă, o minoritate ce nu își poate apăra drepturile prin vot, subsemnatul va fi în rândul lumii. Adică acasă.
Mâine, dacă apare Dragnea și anunță că ieșim din UE și transformăm tribunalele în catedrale și cârciumi, sunt liniștit. Măsura afectează majoritatea. Să protesteze majoritatea. După ce număr vreo 9 milioane ieșiți în stradă, mă alătur.
Mi se pare aiuristic scenariul în care aceiași 2-3% protestează prin piețele patriei împotriva unei majorități care și-a exprimat democratic voința, prin vot liber.
Majoritatea vrea PSD, ALDE, PNL, catedrale și sarmale. Normal că fie ne înjură, fie ne ironizează pe cei 2-3% care vrem altceva. Și cu ce drept? Cu ce drept, într-o democrație, 2-3% vor să-și impună dorința în fața unei majorități? Doar pentru că vrem educație, justiție, spitale, infrastructură, economie și alte utopii, nu înseamnă că avem dreptate. Nu pe dreptatea celor puțini funcționează democrațiile.
Frustrarea de multe ori creaza o realitate distorsionata. 🙂
Articolul tau este ca de obicei foarte bine argumentat, insa pleaca de la o premiza gresita. 🙂