Sherlock și A Young Doctor’s Notebook & Other Stories

S-a lansat sezonul 3 din mini-seria BBC Sherlock. Când a apărut nu m-am prea împăcat cu imaginea de puștan a lui Sherlock, nu m-a convins deși în rest serialul era construit excelent. Nu-i nimic, între timp Sherlock și-a pierdut alura de băiet și acum e bărbat în toată firea. Primul episod a fost excelent, sezonul trei – scurt cum sunt toate – se anunță foarte bun.

 

Sezonul doi al bijuteriei unde umorul negru rusesc e pus în scenă absolut fenomenal în manieră britanică. Primul sezon a fost perfect, ca mare fan al scriitorului romanului ecranizat m-am declarat pe deplin mulțumit.

Pentru cine nu crede cât de important e scenariul unui film ăsta e un studiu de caz perfect. Sezonul al doilea nu se mai pliază perfect pe scriitura respectivă a lui Bulgakov, scenele lui fiind epuizate de primele episoade așa că acum scenariștii au avut mână mai liberă și nu  numai de pus în scenă ci chiar de creat.

Aceeași echipă extraordinară în spatele producției dar fără penelul lui Bulgakov. Diferența este imensă, sezonului doi îi lipsește total strălucirea și geniul comicului macabru. Nu e rău doar că pălește în comparație cu primul.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

2 Comments

  1. Corbane,ba,fiti toti atenti la ARHI .am compus o RETURNELA noua,si o lansez azi sper,la el pe blog,cum schimba postu. E premiera mondiala,rup netu in 2,n-ati mai auzit asa ceva. Nu pot sa zic aici mai multe,la arhi fac premiera. Cea mai noua returnela,compusa de mine. Cealalta lucrare a mea,deja celebra- TURLACA,a avut premiera aici la tine. asa ca fiti pe faza,ca n-ati in vazut returnela ca asta.

    Reply
  2. Nu mi-a placut Sherlockul asta nou. Recunosc ca am vazut doar primele 3 episoade din primul sezon. Mi-a lasat impresia ca e facut pe repede-nainte. Actiunea are o viteza prea mare pentru un film de genul asta. Si nu mi-a placut faptul ca era totul explicat cu lux de amanunte, indiciile erau practic decupate din firul evenimentelor si servite mura-n gura. Nu a avut doza necesara de mister pentru mine
    Dar na, eu inca sunt indragostit de Agatha si de Hitchcock. Mai greu sa ma simt atras de aventuri din astea hipermoderniste :p

    Reply

Leave a Comment.