Un băiat muncitor

Crescut de mic în tradiția mâinilor asprite de trudă, acest pilot de elicopter muncește de sare cămașa pe el de fiecare dată când rămâne la sol.

Ca 12 G2 p2

Și-apăi câte știe omul să facă… de la secerat spice aurii în lungul câmpului, la-nvârtit brazdele negre și-ntors pe dos inima pământului pentru semințe roditoare, la mânuit coasa mai ceva ca baba moarte și crăpat lemne ca vikingii de pe timpuri, nimic nu-i prea mult pentru el.

Ca 12 G2 p4

 

Ca 12 G1 p8

Dacă-l mai scăpi și pe-o apă, în barcă, luntre, caiac, ba chiar și-n picioarele goale, îți găsește peștele și-n gaură de broască.

Ca 5 p3

Doamnelor și domnilor, Dani Corban aka Pierre din Dracula’s Kitchen :))).

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

22 Comments

  • Primii nascuti, sunt de obicei prea inteligenti, prea talentati, prea responsabili, in opinea mea.

   Fratele mai mic, este cel care deobicei “reuseste” (pe plan intelectual) in viata.
   De ce? Pentru ca nu se consuma in prima linie, pentru ca reuseste sa fie mai analitic, mai detasat, decat primul nascut…:))

  • Hary, puțină laudă de sine? :))))

   PS: eu fiind soră mai mare trebuie să fiu de acord cu sintagma: “prea inteligenți, prea talentați …”

 1. Cu toate astea,unde ai vazut tu,vita incaltata ce esti,pe cineva din viata reala mergand la coasa,la plug sau la spart lemne in costumul popular de sarbatoare??
  Asa-i cand prinde mamaliga coaja iar parvenitii transmit mesaje…
  Mai bine ai mai citi cate ceva,ai afla lucruri interesante.

  Reply
  • Mai bine ai citi matale câte ceva, că alea-s poze dintr-o carte (din aia cu litere pe hârtie)și nu au pretenții de documentar rural. Tolomacule.

 2. Din ce carte? Ca daca este o carte pentru prosti si infatuati,adica pentru secta voastra,ar mai fi de inteles…
  Iti spun pe scurt: la români, costumul popular este de doua feluri (vorbesc mai simplu ca sa pricepi…): cel “de ţinut”,adică de păstrat,de mers la biserică sau la nunţi sau la petreceri sau la inmormantare, si “de purtat”,adica cel purtat in zilele de lucru,la lucru.. Acesta din urma era dintr-un material mai trainic,in culori mai terne,principala calitate a sa era rezistenta: nu mergeai la arat (!!)cum pozeaza pretenul dumitale imbracat in camasa inflorata,se vede ca aveti cu lumea rurala cam aceeasi legatura pe care o are vaca (sau boul…) cu stampila primariei.
  Si fiţele au exigenţele lor,până la urmă…

  Reply
  • Tolomac, este un roman fantasy. Nu şi-a propus rigori istorice, geografice, etnografice.
   Personajul principal este un francez naufragiat pe plaiuri româneşti. Nu avea mai multe costume (de muncă, de biserică, de discotecă). Aşa l-a prins acţiunea. James Bond de ce se tăvălea în costum şi nu purta salopetă ori măcar un treling de la chineji, ă?!
   Scoate-ţi capul din cur şi respiră aerul proaspăt!

  • Hainele personajului sunt primite în dar (când naufragiezi uneori Samsonite-ul se pierde…), adică le are pe alea de pe el și-atât și nici nu e capabil să poarte mai multe straie simultan în pribegie, așa cum dumneavoastră reușiți să fiți imbecil, agresiv, dobitoc și idiot în numai câteva cuvinte, fără să vi se fi cerut părerea, într-un efort, anonim evident, de a câștiga bărbăție virtuală.

 3. Esti in eroare,eu n-am spus nicaieri ca as folosi aceleasi locatii pe care le folositi voi,stai linistit cu capul ,eu iti permit sa-l scoti chiar mai des,de acolo de unde iti sta in mod obisnuit,desi vad ca nici aerul nu-ti prieste…
  Parerea mea este ca mai bine era sa te dai ukrainean batut in cap sau bulgar de la oras sau grec acoperit,nu francez..
  Am dat din intamplare peste cocina voastra,net-ul e plin,ce sa-i faci…
  Cand mai mergi la arat,ai putea,mai bine,fie sa ari in sens invers fie sa te inhami tu in locul boului – poti fi sigur ca nimeni nu va sesiza diferenta.Cat despre costumul popular ,cineva a vazut cat de prost esti si te-a pacalit…

  Reply
 4. “Dani Corban
  October 14, 2014 at 2:09 pm

  În poza la arat, am un costum atat de alb ca te dor ochii. Zici ca e reclama la Ariel :))”
  Francez???

  Reply
  • E clar, omul crede ca Dem Rădulescu avea pe bune coadă când l-a jucat pe motan și Cruise chiar e vampir – ideea de personaj îi scapă cu desăvârșire.

 5. Hainele personajului sunt primite în dar (când naufragiezi uneori Samsonite-ul se pierde…), adică le are pe alea de pe el și-atât și nici nu e capabil să poarte mai multe straie simultan în pribegie, așa cum dumneavoastră reușiți să fiți imbecil, agresiv, dobitoc și idiot în numai câteva cuvinte, fără să vi se fi cerut părerea, într-un efort, anonim evident, de a câștiga bărbăție virtuală.

  Ia treci, viteazule, înapoi în grajdi și vorbește cu cine te-a obișnuit așa, că n-am răbdare să citesc lăturile unui tâmpit care nu poate să priceapă că imaginile sunt pentru o poveste iar povestea nu este documentar de la viața satului, de asta probabil nici nu-l duce capul să înțeleagă ce i se explică.

  Reply
 6. Sunt atât de prost că am confundat pozele pentru o carte fantasy cu tezaurul folcloric. M-am băgat în seamă ca păduchele în floci.

  Reply
  • Nu-i nimic, nu e cu supărare, nu ești primul păduche pus pe harță și aruncat cu lături, e plin netul de voi.

Leave a Comment.