Vrednic este

Vreednic e-e-este, vreednic e-e-este, Vre-e-e-e-ednic ieee-este. Vrednic este Liviu Dragnea!

ponta biserica
Ieri, la Mănăstirea Hurezi, Liviu Dragnea a primit din partea patriarhului Daniel ordinul Sfinţii Martiri Brâncoveni. Bunul creştin Liviu Dragnea a fost descris de sfântul patriarh ca fiind “un om de cuvânt, nu promite mult, dar când promite se ţine de cuvânt.” Iar la finalul serbării de brâncovenire pesedistă, soborul de preoţi i-a cântat Liviului (melodia?) “Vrednic este”

Mă bucur nespus pentru domnul Dragnea. Ştiu cât de mult înseamnă pentru dânsul acest ordin bisericesc. Domnia Sa este o persoană foarte religioasă, la fel şi familia Domniei, după cum veţi vedea în reportajul realizat de Prima Tv.

Şi acum, graţie voii divine, piesele puzzle-ului au început să se îmbuce. Prima Tv, vocea răului, a ghiavolului mâncător de copii, scuipă venin spre arhanghelul teleormănean. Unde mai punem şi că mâncătorul de copii Burci e băsist sub acoperire. Dar forţele binelul vor triumfa. Ponta, fii tare! Daniel e cu tine, creştinii sunt cu tine, Dumnezeu e pesedist! Aleluia, aleluia, aleluiaaa!

PS: Pentru colegii formatori de opinie de la Prima Tv (îmi permit să le spun aşa pentru că suntem la fel de influenţi). Dacă vă abţineţi de la halucinogene şi nu mai visaţi TREI SUTE de kilometri de autostradă construiţi cu 400 mil. euro, poate vă ia şi pe voi lumea în serios.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

 1. Daca sunt adevarate cifrele pe care le-am vazut in acest reportaj de pe Prima TV, imi schimb parerea despre BOR.
  Pai astia sunt parliti! Ce afaceri, ce venituri?
  Cateva zeci de milioane de EUR venituri pe an, ceva hectare de paduri, terenuri si imobile, astea sunt patrimonii sau afaceri?

  Astia sunt mici bisnitari de colt, pe langa Biserica Catolica din Germania de exemplu, care are venituri de sute de miliarde si subventii de alte sute de miliarde pe an.

  Si unde ai mai auzit undeva in aceasta lume, ca Biserica plateste taxe? Biserica este o instututie colectoare si nu platitoare de taxe…:)

  Reply
  • Probabil au cules cifrele de pe blogul lui Bărgău :))
   La partea cu 300 km de autostrada m-au pierdut si pe mine. Oricum, nu poti compara institutia colectoare de la noi cu echivalentul german. Alta natie, alt nivel de trai, alti bani.

  • Dani,
   Nu e problema numai de alta natie, alt nivel de trai, alti bani.
   Are treaba cu modul de organizare mult mai orientat pe business si profit al bisericii catolice, cu puterea economica si financiara, precum si cu rolul bisericii in comunitatea din care face parte de foarte multe secole.
   Am dat exemplul cu Germania pentru ca am trait acolo si m-a interesat fenomenul.

   Sunt absolut convins ca Biserica Catolica din tari de lumea a treia (de exemplu in cele mai sarace tari sudamericane) este mult mai bogata, avuta si influenta economico-financiar, decat a fost, este si va fi vreodata Biserica Ortodoxa in Romania.

   Diferenta principala dintre crestinismul occidental si cel rasaritean a fost dintodeauna data de puterea economico-financiara mult superioara a bisericii occidentale.

   In Germania, ca preot nu poti face cariera in institutile bisericesti catolice, de exemplu sa ocupi functii de conducere, fara sa fi terminat stiinte economice si managementul intreprinderii intro universitate de profil.

   Biserica Catolica detine foarte multe societati comenrciale si chiar institutii financiare (banci) pe care le administreaza cu succes, prin intermediul vicarilor economisti (preoti care au terminat si stiinte economice).

   In comparatie, Biserica Ortodoxa nu are traditia, nici pregatirea si educatia necesara pentru a face business si nici pentru a face din BOR o institutie cu adevarat influenta si puternica. Si din pacate, nici interesul.

   Ceea ce vedem noi acum, scandalurile din mass media legate de asa zisele averi si practici lumesti ale BOR, sunt dovada lipsei de profesionalism, de experienta in domeniu, a lipsei de pregatire a celor care gestioneaza activitatile economico-financiare ale institutiei si mai ales a sistemului corupt din interiorul BOR, care guverneaza institutia.

   De aceea spun ca ai nostri preoti si clerici sunt niste parliti si fac bisnit ieftin, comparativ cu ce ar putea face din BOR, daca ar fi mai bine pregatiti si organizati si mai ales de buna credinta.

   Din pacate insa, vicarii institutilor bisericesti din Romania, in frunte cu cei mai de seama reprezentati ai BOR, functioneaza exact dupa acelasi sistem mafiot si corupt, care jefuieste de foarte multi ani statul roman.

Leave a Comment.