Femeile sunt ridicole când agață

De noi, bărbații, se râde de milenii pe tema asta. Cred că imediat după epoca de piatră, când am renunțat la tehnica trasului de păr și-a parului în cap, au și început comentariile despre maniera de agățat a celor mai puțin fermecători dintre noi. Ba chiar cred că și înainte de asta doamnele râdeau între ele:

– Doamne, ce pămpălău! A dat cu parul de nici n-am simțit, poți să crezi tu, fată, tu, c-așa a vrut el să mă ia?

– Vai, fată, mor de râs, chiar așa a făcut?

Ei uite că de ceva vreme fetele, în emanciparea lor furioasă, au început să facă ele primul pas iar spectacolul e pur și simplu fabulos. E ca și cum ar fi luat spuma celor mai penibile abordări masculine ar mai fi adăugat un praf de ridicol, două linguri babane de jenant și după aia ar fi pus totul peste un terci de comic. 

Câteva exemple lejere așa, în trend:

The drunken master – o vezi venind crăcănată, pivotând dreapta stânga ca un boboc de rață abia ieșit din ou, zgâlțâind din cap încontinuu ca să-și ridice pletele în vânt. Ajunge la tine și bagă un surâs demențial de sexy cu o dâră de salivă curgându-i discret din colțul buzelor, fixându-te cu ochii ăia lucioși și tulburi de sepie la gheață și spune, bâlbâindu-se de trei ori până-i iese – Bunăăăăăăăă ăăăăăă. În capul ei arată ca Kate Moss în defilare, în capul tău arată ca trei cireșe la păcănele, apeși și câștigi.

The Techie – vine la tine și te întreabă ce telefon, sistem de operare, tip de cilindree sau senzor ai și când îi răspunzi se uită la tine încercând să pară că știe despre ce vorbești (nu, nicio tipă care e în temă nu te întreabă pentru că știe deja uitându-se o secundă la obiectul respectiv) . E ca și cum ne-am duce noi, cu o moacă aprinsă de curiozitate și mimând un aer de cunoscători și-am întreba ce nuanță de ruj folosește și cu ce tip de fond de ten e zugrăvită…

The baboon – corespondentul feminin al șantieristului de pe schelă. Fluieră după tine pe stradă, îți complimentează plină de rafinament fundul bunoc și te întreabă ce faci mai târziu. E mai trist ca un accident de căruță pe vreme ploioasă.

The diva – te-a văzut și-ți va atrage atenția cu orice preț. Gesticulează ca o maimuță la banane, țipă ca leul în savană, face piruete, râde de zici că pică varul de pe pereți, dă din gene de zici că vrea să-și ia zborul și dacă nimic din toate astea nu merge își face drum pe lângă tine și se împiedică. Trebuie să recunosc că am văzut și vreo două prinse, niciodată de mine, eu sunt mai încet la reflexe…

The puricele – trebuie să recunosc că mi s-a întâmplat o singură dată să fiu pișcat de fund de-o necunoscută și mai trebuie să recunosc că nici nu ar fi fost neplăcut dacă fata n-ar fi arătat ca geamănul lui Schwarzenegger. Asta a transformat treaba într-o experiență înfricoșătoare, ceva gen să-l visezi pe Botezatu.

Fetelor, pe bune, sunteți absolut ridicole când agățați în proporție de 99,9%. Și nu, faptul că toate metodele de mai sus au succes tot în 99,9% din cazuri nu înseamnă că sunteți bune la asta ci că deocamdată, cât timp bărbații mai sunt încă bărbați, nu prea aveți cum să dați greș.

Noi ne-am chinuit milenii să ne rafinăm stilul și tot o dăm în bară des de tot, voi nici nu trebuie să vă chinuiți dar dacă o faceți încercați să evitați schemele de mai sus, ajungem să credem că noi chiar ne pricepem.

Multe se spun despre legendarul domn Gaiță… că la naștere ar fi recitat trei strofe din Baudelaire și ar fi protestat vehement împotriva alimentației lipsite de diversitate, că la cinci ani ar fi făcut prima declarație de dragoste și că la aproape nouă i s-ar fi propus să joace pentru Real Madrid, echipa mică.

13 Comments

 1. Doamne, cat misoginism ! Pai numai pentru iluzia ca ne puteti agata si tot ar trebui sa ne fiti recunoscatori ! Sau pentru ca, de bunavoie si nesilite de nimeni ne constituim in vanat, pentru ca voi sa va puteti exersa instinctul ancestral de vanatori, nu ? Dar textul e simpatic foc ! Felicitari !

  Reply
 2. Pai suntem pe deplin recunoscatori pentru rolul nostru de vanatori, problema e cand trageti voi cu pusca si picati caraghios pe spate de la recul :))))

  Reply
 3. The puricele este folosit numai și numai de doamnele în vârstă, cu multă experiență de viață, care caută o aventură de-o noapte cu un tânăr timid, neexperimentat, dar care-i dornic să f… să facă fericită o doamnă.

  Reply
 4. Din câte art am citit eu pe net asta e cel mai lipsit de adevăr, si tu știi asta domnul meu! Cu ocazia asta am dreptul sa nu-ți mai citesc articolele care par a fi inspirate din viața ireala!

  Reply
 5. adevarat sau nu dar articolul e funny si de ce sa nu recunoastem ca sunt si femei care devin penibile cand vor sa agate nu doar barbati. cea mai penibila fraza de agatat pe care am auzito de la un barbat a fost : "papuse da-mi ochii inapoi ca mi-au ramas la tine dracu" :)))

  Reply

Leave a Comment.