Să nu te bazezi pe femei

Pentru că aşa e-n tenis.

simona_halep_tenis_decolteu

Simona Halep s-a calificat în sferturi la Roland Garros, după ce a eliminat-o ieri, in două seturi, pe Sloane Stephens. Halep este şi favorită pentru a câştiga turneul, dacă luăm în calcul clasamentul WTA.

De ce este favorită? Nu pentru că ar conduce cumva topul mondial, WTA. Dar primele 3 jucătoare din clasament – în ordine, Serena Williams (11590 pct.), Na Li (7540 pct.) şi Radwanska (6360 pct.) – au fost eliminate încă din fazele incipiente ale competiţiei! Halep se află pe locul 4, cu 5140 de puncte.

Şi acum, imaginaţi-vă cum ar arăta un turneu de grand slam, în care lipsesc Nadal şi Djokovic. Un Roland Garros la care primii doi, sau chiar trei cei mai buni jucători din lume sunt eliminaţi din primele meciuri. Ce interes ar mai atrage un grand slam la care cei mai buni jucători nu participă măcar în optimile de finală, aşa cum s-a întâmplat la femei?

Cred totuşi că un asemenea scenariu este imposibil în tenisul masculin. La fel cum în tenisul masculin nu vedem scoruri de 6-0, 0-6, 6-0. Niciodată, în fazele finale ale unui turneu de tenis feminin, una dintre jucătoare nu va avea o cotă de câştig de 1.08. Atât cât are Djokovic în sfertul de finală cu Milos Raonic.

Indiferent de numele jucătoarelor, indiferent de diferenţa de valoare dintre ele. Pentru că, în lumea cinică dar raţională a caselor de pariuri, nu există loc pentru ipocrizie şi himere mieroase. În stricteţea matematică a banilor, o femeie nu oferă aceeaşi siguranţă ca un bărbat. Pentru că aşa e-n tenis.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. În primul rând eliminarea primilor 3 capi de serie încă din prima săptămână este ceva ieșit din comun ce nu s-a mai întâmplat niciodată la un turneu de grand slam. În al doilea rând și în tenisul masculin sunt variații de scor, nu trebuie să ne uităm mai departe de sfertul dintre Murray și Monflis: 6-4, 6-1, 4-6, 1-6, 6-0

    Reply

Leave a Comment.