Noul program de guvernare: Free Gigi & Gică

În primul rând, se scorojește toată spoiala asta emailată peste mutra curviștină a justiției. Unde alții s-au chinuit să dea cu bidineaua, Victoraș dă cu jet călduț și spală.

ponta-porci

Victorașul cel viteaz și-a dat din nou în petic la televiziunea de casă, Ghiță-n vrej Tv. În caz că am uitat cu toții ce a spus în urmă cu două săptămâni, acum ne-a amintit, să nu existe dubii: În locul lui Traian Băsescu i-ar grația pe Gigi & Gică.

“Eu cred că există cazuri, cum ar fi şi cazul lui Gigi Becali, în care, pentru interesul societăţii, ar fi mai bine să se recupereze cît mai mult din prejudicii decît de a ţine nişte oameni în regimul penitenciar. Regimul penitenciar este deja supraaglomerat în România şi asta e o problemă şi la nivel european.”

S-a înțeles, da? Este o problemă EUROPEANĂ, nu doar de prin curtea noastră. Dacă până și ăia deștepții, recte europenii, suferă de “supraaglomerări”, noi cum să o scoatem la capăt? Eliberând condamnați alde Gigi & Gică, evident. Condamnați care, odată eliberați, sunt binefacere întruchipată pentru interesul societății.

Băsescu este diabolic și ține oameni inocenți la închisoare din câinia sufletească. Votați-mă pe mine, Viorel Ponta, și voi face dreptate!

Mesajul este simplu și rudimentar, adică formulat special pentru puhoiul candid în judecată, consumator de România TV. Adică puhoiul care decide de fiecare dată președintele țării și, cu mici excepții, alimentează cu voturi hidra pesedistă, de vreo 24 de ani.

Ce este nociv pentru sănătatea civică prin asemenea discursuri libidinos de populiste? În primul rând, se scorojește toată spoiala asta emailată peste mutra curviștină a justiției. Unde alții s-au chinuit să dea cu bidineaua, Victoraș dă cu jet călduț și spală.
Dar nu e ceva nou. Noi suntem obișnuiți să funcționăm ca nație pe principiul “Mama-mpunge și eu trag, ce mai cămășuță-mi fac!”

Foarte probabil, Victor Ponta va fi din noiembrie în locul lui Traian Băsescu. NU îi va grația pe Gigi Becali și Gică Popescu. Dacă servește votanților pastile de prostie, nu înseamnă că se află personal la tratament. Ponta știe foarte bine că nu se fac grațieri în funcție de câți bani ai dat la stat, câte biserici ai construit sau câte mingi ai bubuit.

Dar singurul lucru care contează este victoria din noiembrie. Ce va face după este complet irelevant pentru strategia de acum. Foarte mulți dintre votanți vor și uita ce a declarat în luna martie, dar îl vor percepe, la nivel subliminal, ca pe un om cu suflet bun.

Diferența dintre promisiuni și fapte nu a fost vreodată o problemă pentru noi. Puhoiul cel candid mai are o trăsătură definitorie: ușurința prin care uită de la mână pân’ la gură. Dar stați liniștiți, îi vor aminti televiziunile apolitice din vrej: Groh! Groh!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

10 Comments

 1. Radem noi, glumim, insa eu prefer un Ponta presedinte nejucator decat un Ponta premier… Premier l-as vrea pe MRU sau pe Johannis.

  Reply
  • Johannis oricum nu are sanse la presedintie, doar premier poate spera.
   Are 3% in sondajul IRES :))
   Nu o fi chiar la 3, dar probabil pe la un 5. Romanii mai degraba il voteaza pe Vadim ca e “patriot”. Johannis are nume strain si le fura tara.

  • Dani, nu, este chiar mai simplu, Romanii l-ar vota pe Vadim pentru ca-l cunosc, de Johannis nu au auzit.
   Este doar o chestiune de audienta, de persoane aflate in prim plan.
   Nu conteaza faptul ca e patriot, sau ca are nume de neamt, singura diferenta o face popularitatea care este data de prezenta pe sticla.
   Trebuie sa fii in mintea omului ca sa fii ales. Vadim este prezent in mintea romanului, Johannis nu. Pentru ca a fost candva extrem de prezent pe sticla. Dar Vadim nu mai are sanse la alegeri contra unui Ponta, pentru ca mai nou nu mai are expunerea necesara pentru a fi prezent in mintea alegatorului.

   Expunerea si prezenta pe piata conteaza, nu calitatea produsului…:))

  • In tarile nordice acest lucru se intampla de foarte mult timp. Si eu am ‘patit-o’ in Olanda intrand sa beau o bere. Parca ceva era ciudat, diferit, ce arhitec… hups, m-am dus afara sa ma uit ca sa ma lamuresc. Asa era.

 2. Daca te uiti acum la Antena3, o sa vezi inversunarea pro gratiere. au descoperit ei ca base a gratiat o cucuoana infractoare DOVEDITA de judecatori si justitie DE DOUA ORI…dar stai! asta nu e tot! Ei zic ca tanti aia a fost singura persoana gratiata de Base dar omit sa citeasca toate decretele din perioada aia pentru a observa ca mai e o persoana gratiata.

  Ca o fi adevarat, ca nu o fi…nu ma pronunt, insa astia uita ca si Popescu&Co sunt infractori condamnati de reprezentantii amaratei de justitie.

  Care stiti cat e AMR-ul pentru Felix? ca prea latra antenistii tare :))

  Reply
 3. Nu stiu ce as spera de la politicienii actuali. Parca e un cancer care ii cuprinde pe toti cand ajung mai sus.
  Cred ca problema e cum e organizat totul. Adica te inscrii intr-un partid unde vrei sa faci treaba si ca sa ajungi cu functie in acel partid, in acel judet, trebuie sa fii in tabara cuiva (sunt minim doua tabere mari in orice partid din Romania, la nivel de tara, judet si oras). Trebe sa produci, sa aduci bani, relatii, sa minti, sa te ‘imprietenesti’ cu cei pe care nu ii suporti in mod normal. Da in sfarsit ajungi, apoi vrei o functie nationala, apoi una la o institutie de stat si toate acele mizerii cresc exponential.
  Hary despre MRU am un sentiment toatal negativ, nus de ce, e negativ, despre Johannis neutru.
  Concluzia e ca e foarte greu de facut ceva cand ei din start ta baga la ei in teren unde e mizerie si mocirla, si arbitrii lor si ei joaca in 11 si tu in 4, etc. Dar minuni s-au mai vazut…

  Reply
  • Ciprian,
   MRU ar face ca administratia publica si mai ales finantele sa functioneze. Este singurul care a taiat in carne vie si a colectat taxe de la toti, inclusiv de la “baronii” locali. Mafiotii au facut o “greva” de proportii, atunci cand le-au fost proprite si golite conturile. Ca a mai dat si gres si au platit si cei nevinovati, asta este. Colateral damage. Insa m-am bucurat foarte mult sa vad ca nu s-a mai facut diferenta intre fraier si privilegiat.
   MRU nu are tata, nu are mama, dar stie sa rezolve probleme in mod eficient. Daca Romania ar fi in stare sa colecteze taxele si impozitele de la cetatenii ei si mai ales de la societatile comerciale, ar iesi din criza instant. Numai pentru asta l-as vrea in fruntea guvernului, macar asa vreo 4 ani :)))

 4. Acel MRU care zicea ca cine nu vrea exploatarea gazelor de sist e platit de rusi si care pana acum nu s-a remarcat decat prin reactii complet nepotrivite la orice? Si nici istoricul lui pe la servicii nu ma atrage…Nu stiu de ce, dar m-as lipsi. Si apropos de companii petroliere, a iesit certificatul medico-legal al copilului mort: Insuficienta respiratorie acuta, intoxicatie cu gaze de sonda. Iar companiile petroliere nu-si strica imaginea, dau atat cat e nevoie ca subiectele sa nu se acopere in presa.

  Reply

Leave a Comment.