Gică, Uli și nația de insensibili

gica popescuUli Hoeness este președintele clubului de fotbal Bayern Munchen. Înainte de a fi președinte la Bayern, Uli Hoeness a scris istorie în fotbalul german. La vârsta de 19 ani a fost campion al Germaniei și trei ani mai târziu a devenit campion mondial. Ca jucător, a câștigat și Cupa Campionilor Europeni de trei ori.

Astăzi începe procesul în care Uli va fi judecat pentru evaziune fiscală. Aparent, infracțiunea s-a derulat de-a lungul întregii sale activități de manager și, mai apoi, președinte al clubului bavarez. Conform presei, suma totală sifonată de Uli în conturi elvețiene este de aproximativ 500 de milioane de euro. Din această sumă, președintele lui Bayern a recunoscut o evaziune de 3,2 milioane.

Rămâne de văzut ce rezultate va avea procesul, dar opinia generală din presa germană nu este încurajatoare pentru Hoeness, pedeapsa cu închisoarea părând inevitabilă.

M-a surpins totuși reacția doamnei cancelar Angela Merkel. Recunoscută ca un mare pasionat de fotbal și bere, doamna Merkel s-a arătat profund dezamăgită de Uli și s-a dispensat instant de vechea lor prietenie. Nu a ținut cont de fericirea adusă de fosta glorie poporului german, nu au apucat-o suspine melancolice, nici nu și-a pus întrebări de genul “Ce are de câștigat statul prin arestarea lui Uli Hoeness”

De unde tragem concluzia că doamna Merkel este o brută insensibilă și nu știe să respecte valorile neamului. Are foarte multe de învățat din bunătatea sufletească a domnilor Ponta și Antonescu, cei care știu să își iubească valorile până dincolo de cruzimea legii.

Acum, pornind de la faptul că o cupă mondială și trei cupe europene bat la cur un sfert de mondial, am o singură întrebare: Domnule Ponta, știm cu toții ce ați face în locul lui Traian Băsescu. Dar în locul Angelei, ați mai fi domne prieten cu Uli Hoeness?
Borussia Dortmund vs Bayern Munich

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

5 Comments

  1. SE SPUNE DIN POPOR ; – Despre morti numai de bine . In sport te iubeste toata lumea , cat esti bun. Cand nu mai esti , te-au uitat toti. Este bine ca lumea in general isi aduce aminte cine a fost Gica Popescu in fotbal . Si-a asumat un risc , putea sa nu-l prinda si scapa c u fata curata . L-au prins , plateste . De ce trebuie sa-l plangem . Daca un biet flamand, ne-ar fura mancarea din geanta , l-am ierta ? Am plange de mila lui ?

    Reply
  2. cine a gresit trebuie sa plateasca ,daca incepem sa facem exceptii atunci sa va gasi o scuza pentru toti cei din puscarie si nu numai !

    Reply

Leave a Comment.