Consilierul statului mafiot

Ultima anomalie observată în rândul electoratului anti-PSD este simpatia față de prim-ministrul Tudose. Doar pentru opoziția făcută lui Dragnea în interiorul propriului partid, Tudose începe să strălucească în halouri neobișnuite pesedismului cadaveric. Comportament asemănător reformatului și resetatului VV Ponta, doar că Tudose n-are efect ilariant Walt Disney.

Mi se pare o idee foarte proastă. Pentru orice înseamnă opoziție și alternativă la majoritatea parlamentară de acum, fraternizarea cu Tudose înseamnă autoflagelare. Individul n-are motive să se prezinte mai nealterat decât Dragnea. Sunt făcuți din același aluat de șmecheraș combinator, de mâini lungi și coate ascuțite; flecari de maidan, remarcați prin oportunisme și lingușeli.

Nu e nevoie să le studiezi trecutul, Teldrumurile, doctoratele semnate de Securitate ori deceniile(?!) lipsă din CV. Suficient să-i asculți. Își mărturisesc singuri mârșăvia cu fiecare frază, cu toate balivernele prezentate ca aforisme deduse dintr-un cod al înțelepților. Îți ajung câteva minute să-ți înfigi mâinile în păr și să urli: “Băi, nene, hoooou! Gata! Nu mai mânca atât de mult…”
Acum, doar pentru că se mușcă potăile între ele, să ne alegem favoriți și să-i încurajăm?

Ultima minunăție marca Tudose pentru umezirea electoratului patriotard-pesedist a fost prezentată ieri.

“În 2013, România s-a bătut în piept că organizează o grupă de la CE de fotbal. Am bătut palma cu UEFA, am fost foarte mândri în momentul ăla. Nu s-a făcut nimic. Ne trebuiau patru stadioane (…)

Am găsit nişte oameni extraordinari care se pricepeau să facă o bancă, o autostradă. Domnul Ciolacu a zis să luăm pe cineva care a făcut fotbal. Pe cineva care ştie unde e UEFA. S-a discutat cu soluţia respectivă, în decembrie. Care a vrut să vadă dosarul, să ştie în ce se bagă. Azi a zis da. De azi am un consilier nou, îl cheamă Gică Popescu.” (Mihai Tudose)

Așa și-a prezentat Tudose noul consilier. Mai mult, a spus că este un cadou pentru ziua de naștere a lui Mihai Gâdea.

Înțelegeți că ăștia n-au mișcat un pai pentru așa-zisa organizare promisă? Dar stați liniștiți, a venit Mesia! Știe unde și cine este UEFA, știe și UEFA cine este el… Treaba e ca si rezolvată. Autostrăzi și stadioane ne mai trebuie. Dacă nici Gică Popescu nu le face, atunci cine? Poate Hagi. Sau Lăcă. Sau fantoma lui Dobrin (ultima instanță!)

La fel ca Dragnea, Tudose știe cărui electorat se adresează, știe cum să le gâdile orgoliul unora care și-au trăit apogeul cultural în fața televizorului, la World Cup 1994. În regulă, lăsați-i pe amândoi să muște din același bazin electoral, nu mai fraternizați și voi, anti-pesediștii!

Ne vom distra suficient și de pe margine, scenariul este magistral. Ne-am afundat atât de mult, că avem nevoie de un geniu în organizare, management, diplomație. Și l-am ales pe Gică Popescu, un foarte bun fost fotbalist. Pentru că, zise Tudose, știe unde este UEFA, ce culoare are stadionul, câte muchii are mingea.

Mai mult, se va ocupa de relația cu UEFA și de fondurile proiectului fotbalistic o persoană care tocmai a ieșit condiționat din închisoare. A intrat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Și astea, tot în domeniul fotbalistic (Dosarul Transferurilor). Asta înseamnă să fii stat mafiot!

De-abi așteaptă UEFA să citească “Abordări teoretice şi practico metodice ale predării jocului de fotbal în centrele de copii şi juniori din perspectivă interdisciplinară” , cartea care l-a eliberat pe Gică Popescu mai devreme.
De-abi așteaptă să le povestim și cum a intrat săracul nevinovat. Victima lui Giovani, a lui Kovesi, a lui Coldea, a lui Soros și a nedreptății de la Yalta.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

Leave a Comment.