Cangur cu sos de vin și usturoi

Primărița ne-a ucis orice țel.
Și-a ridicat ciutele stăpâni în cartier.
A rămas bulevardul în moloz și e gol,
Ciutele poartă în țeste nămol.
În cartier tot mai des blocuri, blocuri
Poftiți poporani: păcănele și jocuri.

*ar fi scris octogenarul Labiș, la vânătoare de canguri.


Multe s-au schimbat de pe vremea lui. Orice poporan din molozul Berceniului vânează în Lidl canguri importați din Australia. Apoi îi trage la tigaie cu niște căței de usturoi chinezesc și un vin țărănesc din Moldova.

Ceva muzicuță ambientală în timp ce muști din pulpa marsupialului? Am urmărit pe Youtube lansarea satelitului Arabsat-6A de la Kennedy Space Center. Înălțător entuziasmul celor de la NASA: Nu doar că le-au așezat arabilor satelitul pe orbită, dar au reușit (în premieră!) să aterizeze toate cele 3 propulsoare desprinse de “nava mamă”.

Încerc să spun că trăim vremuri extraordinare, băi! În zece minute și o sută de pași, ai Australia, China și Moldova în farfurie si imagini live de la 150 km. înălțime. Iar asta nu ne mai poate lua nici primărița, nici Dragnia cu toată turma lor de ciute. Pot să încerce, dar am fi cei mai proști de pe planetă dacă i-am lăsa.

Pentru alte curiozități legate de cangur:

Aspect și miros foarte asemănătoare cu pulpa de vită.
Deși carnea nu a stat la macerat, friptura a ieșit 75% fragedă (mai puțin bucata tăiată din bunicul cangur). Gustul este mai fad decât la vită, dar în sos de vin roșu cu usturoi poți să întingi și polistiren.
Poftă bună!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.