Prima este o bizarerie matematică, convenția națională de a stinge lumina atunci când violăm logica.
În proaspătul an avem:
– Iohannis Klaus, Președintele României ales cu 6.288.769 de voturi.
– Parlamentul României în care alianța PSD+ALDE este majoritară. Atât în Senat cât și în Camera Deputaților, majoritatea PSD+ALDE însumează mai puțin de 4 milioane de voturi.
Partidul suprem, care lasă impresia că a moștenit România de la ghilda malahiștilor, a obținut 3,2 milioane de voturi. Atât! Acestea sunt cifrele care le permit să behăie “Românii, româniii, noi suntem voința lor, a românilor!”
De ce?
Pentru că asta le permite Constituția noastră de struțo-cămilă zburătoare prin ocean. Suntem o republică semi-prezidențială, cu echivocuri în loc de legi, gândită clar în avantajul celor mai nesimțiți și tari în cioc.
Votanții anti-prostie sunt mai numeroși decât simpatizanții partidului suprem. Dar și mai comozi. Ies la vot o dată la 4 (mai nou 5) ani, au impresia că și-au ales șeful statului, apoi privesc indolent cum se cațără scroafa în cireș.
Republica semi-prezidențială NU este pentru România. Trebuie să ne acceptăm dibăciile și hibele, să avem curajul schimbării de paradigmă. Până nu modificăm forma de guvernământ, ne agităm inutil. Veșnic vom alerga buimăciți și frustrați într-o junglă condusă de ghilda celor 3 milioane. Noi, condușii, fiind de două ori mai mulți!
A doua anomalie cancerizează și mai în adâncime: rostul votului și viitorul nației.
Am fost 23 de milioane în interiorul granițelor, am rămas sub 18. Proiecțiile demografice anunță mai puțin de 15 mil. de români în România anului 2050. Un an pe care cei mai mulți dintre iubitorii partidului suprem nu îl vor apuca.
Votul lor este pentru meschine alintări imediate, nu pentru viitor. În falimentul general vor face acrobații copiii, nepoții și restul tinerilor care comunică pe frecvențe incompatibile receptorilor lipiți cu magiun.
Cu fiecare vot meschin, minoritarii iubitori de reminiscențe comuniste și de vulg insalubru grăbesc falimentul demografic.
Opțiunile celor care au părăsit România sunt opuse celor din ghilda minoritarilor rămași să o conducă.
Chiar și la alegerile parlamentare, diaspora a votat PSD în procent de 10%. Preferații românilor plecați din țară au fost USR, 28%.
Cei care într-adevăr au vrut o schimbare, au văzut și trăit reușitele altora, vor să ieșim din mocirlă, să nu ne sufoce anomaliile în care ne cufundăm indolenți.
Evident că ăștia rămași în țară asistăm la un continuu balamuc, nu mai știm limitele ridicolului. Unii au dat în râs de la atâta plâns, iar alții ne dregem în escapade autiste. Cât timp acceptăm cele două anomalii prezentate, jucăm după reguli imposibile, alergăm într-un meci trântit.
Excelent articol!