Mai avem o săptămână

Încă o săptămână până la, din punctul meu de vedere, cele mai importante alegeri din ultimii 19 ani. Am ales ca ultimă bornă anul 2000, atunci când l-am evitat in extremis pe Marele Nebun: fost pupincurist ceaușist, mare poet, patriot, om de stat, în vorbe și gânduri spurcat, Vadim.

Riscând să repet idei, insist pe faptul că alegerile de weekendul viitor nu sunt despre Europa cât despre noi, despre capacitatea noastră de a conviețui într-un stat unitar.
Și în timp ce preparam aperitivul preferat, pulpe de rață confiate, mă flagelam intracranian cu mesajul PSD folosit în campania electorală.

“Stăinii de la Bruxelles, străinii din UE, de pe planetă și din cosmos ne vor răul! Cu toții au în topul agendei distrugerea României. Pentru că noi putem fi buricul Universului, doar că nu ne lasă străinii cei răi.” Scuzați exprimarea butucănoasă, dar cu o bidinea cheală și un var râcâit de pe prun nici Leonardo nu picta Mona Lisa.

Laitmotivul campaniei este rezultat al străinului diavolesc și trece invariabil prin stomac: Mâncarea românească! Nu mai avem roșia gustoasă din grădina bunicii. Nu mai avem porcul, vaca, oaia, capra, viezurele, barza românilor. În supermarketurile străinilor diavolești găsești numai mâncare străină, contaminată cu otravă și căcat sorosist!

Cei drept, delicioasele mele pulpe de rață au fost produse în Polonia. Într-adevăr, rar mai găsești în magazine mâncare românească. Dar PSD-iștii ar trebui să fie ultimii care ridică belicos botoxul în problema mâncării și agriculturii românești.

Cine a distrus tot ce înseamnă agricultură și industrie între 1990-2000? Cine nu este în stare să încaseze fondurile UE pentru dezvoltarea agriculturii? Cine a transformat PIB-ul în 100% cheltuieli și 0 investiții?

Am înțeles, am fost niște ghiorlani flămânzi și am vândut totul la fier vechi. Ne-a prins vertigo-ul democrației și am rămas în curul gol. UE vrea să ne ajute cu fonduri, ca să avem mâncare românească. Noi (cu PSD în frunte) ne ușurăm pe ele de fonduri și înjurăm UE, că nu avem mâncare românească.

Nu a existat campanie mai decerebrată decât ce face PSD pentru europarlamentarele de weekendul viitor. Absurdul mesajului este absolut și există două variante: 1. PSD-iștii au obosit și vor o vacanță în opoziție măcar zece ani. 2. PSD-iștii au o părere extrem de proastă despre propriul electorat.
La piept cu cascheta dacă au dreptate! – agățăm orice interes civic pe o cruce din dud românesc și îi dăm foc. Au cucerit ultima redută, să se aștearnă cenușa.

PS: Dacă și la alegerile astea vom avea prezență sub 40%, la toamnă îl votez pe Dragnea. Și sper să câștige.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.