Când presa trăieşte din bani murdari

manipulareÎn centrul Bucureştiului protestează aproximativ 30 de mii de persoane. Cum vedem acest protest prin ochii presei româneşti? “Lovitură de stat!”, “Iohannis dă foc României”, “Iohannis forţează lovitura de stat”.

Asta se întâmplă când televiziunile româneşti sunt finanţate de infractori şi securişti. Dacă în cazul unor alegeri există diferite poziţii, discursuri nuanţate în funcţie de culoarea partidului, în seara asta se manipulează la unison. Infractorii şi securiştii din fruntea televiziunilor româneşti au fraternizat.
Cu toţii se uită la Legea amnistiei şi graţierii ca la o eternă croazieră în paradis.

De ce ţi-ai face tu (Ghiţă, Voiculescu, Păunescu, Guşă, Vântu, Diaconescu…ş.a.m.d.) propria televiziune de ştiri? Sunt cumva nişte investiţii nemaipomenite, nişte feerii de unde obârșesc izvoare de mărgăritar?
În astfel de momente vedem utilitatea milioanelor de euro tasate sub fundurile jurnaliştilor-mercenari.

Când 30 de mii de oameni (doar în Bucureşti) protestează la temperaturi de îngheţ împotriva amnistiei şi graţierii, tu, jurnalist-mercenar, aberezi despre lovituri de stat şi incendierea României. Tu, jurcănar de doi bani murdari, manipulezi milioanele de telespectatori fără remușcare, adăpat din seva slinoasă a patronului infractor.

Se întâmplă la toate televiziunile de ştiri. Mai puţin Digi, televiziunea care îngână obişnuitul zumzet autist în momentele de tensiune socială – În toiul protestelor, ei prezintă un reportaj despre Joshua Castellano. Ăştia dau impresia că îşi pregătesc ştirile cu vreo 12 ore înainte şi nu se abat de la program, indiferent ce. Pot să atace reptilienii şi venusienii, dacă au pregătit un reportaj despre hidrofoare, aia rulează.

Uitaţi-vă bine la feţele celor care strigă acum în faţa sediului PSD. Aceştia sunt oameni care NU se informează de la televizor. Încă au mintea limpede şi organele receptoare sănătoase, alerte.
Manipularea există şi în online, evident. Dar în acest mediu virtual, încă nu s-au găsit 4-5 infractori securişti care să altereze întreaga informaţie.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

6 Comments

 1. Eu am vazut doar pe RTV si Antene stiri de gen Iohanistii forteaza lovitura de stat, pe Realitatea TV discutia era de gen, jos PSD, jos guvernul! Cei de la Digi chiar relatau echidistant despre evenimentele din Bucuresti si tara.

  Eu sunt curios ce va face Dragnea acum. Mai are tupeul sa dea OUGul cu gratierea, riscand o revolutie in strada sau regandeste strategia si o baga in discutie publica?

  Reply
  • Pana pe Realitatea Tv n-am ajuns. Le-am verificat pe astea cu audienta supraunitara: A3, RTV, B1. Cand m-am scarbit de ei, am trecut pe Castellano la Digi.
   Nu cred ca vor continua pe aceeasi linie – probabil se asteptau la cateva sute in strada, nu 30 de mii 🙂

 2. Aseară am fost la mătuşa mea, televizorul din bucătărie era dat pe Antena 3. Duduia de la pupitru a spus la un moment dat că în Bucureşti erau ieşiți 1000 de oameni, ca puțin timp mai târziu să se contrazică singură (fără sa vrea, desigur), spunând că sunt ieşiți în jur de 30.000 :))))
  Să nu mai zic de momentele în care zbiera la noi împreună cu doi agarici intrați în legătură directă prin telefon, spunându-ne că Iohannis a făcut aroganța supremă cu avariile prin mulțime :)).
  Am ieşit din bucătărie şi m-am dus să mângâi o pisicuță.

  Reply
  • Miți o chema. Cam bătrână, dar părul îi era catifelat, respirația vibrantă şi a fost foarte blândă cu mine. Am trăit momente extraordinare alături de ea.

 3. “Watched protests yesterday but was under the impression that we just had an election! Why didn’t these people vote?”
  Donald T.
  Spre deosebire de Dragnea, totusi Trump revine:
  “Peaceful protests are a hallmark of our democracy. Even if I don’t always agree, I recognize the rights of people to express their views.”
  Cum era sa o bage pe aia cu :”lovitura de stat, mineriada, etc.?

  Reply

Leave a Comment.