Când eram copil

Când eram copil, visam munţi de zăpadă.snake
Şi-un derdeluş să-mi lege zările de pragul uşii.
N-avem habar că ninsul va deveni povară;
de vom ţipa cu toţii când ne îngroapă fulgii.

Când eram copil, părinţii mi-au dat precept.
Să fiu corect în viaţă căci cinstea va răzbi.
N-aveam habar că astăzi va trebui să cuget:
„Toţi hoţii şi tâlharii afar’ din puşcării!”

Când eram copil, mă îngânam pe sine.
Eram săpânul lumii, hlizind la păpădii.
Acum mă-ngână câinii şi sunt străin de mine.
Amnezic şterg pe talpă aleile pustii.

Când eram copil, visam să mă fac mare.
Să-nalţ spre ceruri gâtul şi taine să dezleg.
Acum aş vrea să-nec misterele-n uitare.
Am reuşit să cresc… şi tot ce-am fost, să pierd.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

12 Comments

 1. Cumetre HARY, esti intr-o mare eroare. CREIERUL(intelectul) se MOSTENESTE. Ca si caracterul. D-aia poti sa educi si sa stimulezi in ce medii vrei tu, copii din nastere, tot nu poti sa-i faci sa compuna ca Mozart, Bach sau sa scrie ca Shakespeare. capacitea intelectuala e data din nastere. La fel esenta,sufletul,caracterul unui om. Iar intelectul nu are de-aface cu caracterul. Creierul e un simplu parazit al sistemului nervos, o basina. Caracterul primordial,impulsurile,pasiunile unui om sunt date de celelalte organe, de sange in esenta, de organic. Si nu ma refer neaparat la criminali,ci in general,la caracterul unui om,cum este el in esenta,asta nu tine de intelect.

  Reply
  • Freigedank, ai tu ceva informații, dar încurci grav borcanele. Asta înseamnă că mecanismul de sintetizare a informației nu prea funcționează la tine…
   Nu sunt convins ca m-am exprimat corect românește, la partea cu sintetizarea informației, dar sper ca se intelege…:-)

 2. Corbane,pana citesc eu poezia pe care ai scris-o da si mie te rog frumos COPY/PASTE la comentariul asta pe Arhiblog,la ultimul articol de-acolo: ,,Pentru ca io sunt GIOVANNI, da? Ai inteles? PTUUUUU!” :))))

  Reply
 3. Si fac pariu ca eleva criminala va ucide din nou,ascultati la mine. Dati search pe google,ioana vlas eleva criminala alexandra pintili. A stat 2 ani la parnaie cu maria vlas. Sa vedeti ce zice de criminala asta. Sanchi,o batea ma-sa,de fapt a prins-o ca se futea. Si chiar daca e asa,faptu ca a luat toporu si i-a dat d-a sarit,spune tot. Deci ce justitie si tara e asta unde curva asta e libera pe strada,la ASE, si unu care a furat 2 gaini e la parnaie. Fir-ati ai dracu de bagabonti,cum ar zice Nea Giovanni. Asta e un cod penal satanist si mason! Legalizeaza curvasareala,incestu. auzi,adica o futi pe ma-ta si e legal. Ca in bancu ala cu tigani.

  Reply
 4. Da,cica era tiganu Pardalian,ii placea sa i-o dea lu masa. Si intr-o zi ii surprinde fratele mai mic. Pardalian ca sa se scoata,ia repede tata ma-sii in gura. La care asta mai mic il intreaba: ,,Pardaliane,ce faci acolo cu mama?” uite sug la tata lapte. ,, Pai si din cur de ce dai” Pai POMPEZ SA VINA LAPTELE :))

  Reply
  • Banuiesc ca bancul asta a fost preluat de la spanioli de catre cineva :))) deoarece la sperma, in spaniola, se zice “lapte” (leche).

Leave a Comment.