Viermușii României Mici

Astăzi am aflat că avem un nou procuror general al României (Bogdan Licu). Nu mi-ar fi atras atenția, dar noul procuror a executat o demonstrație de logică, simțământ național și pavări gospodărești cu bune intenții. Concluzia? “Interesul superior” al unui copil de 8 ani este să stea ilegal într-o familie săracă din România, nu legal într-o familie înstărită din SUA. Pentru că s-a învățat cu jucăriile, patul, camera, prietenii, grădinița. Procurorul general Bogdan Licu continuă vârtos demonstrația conchizând că un copil de 8 ani are discernământ și tot ce spune este doar părerea lui, nealterată în vreun fel de majorii care l-au crescut. Pentru că jucării și grădiniță.

Nu intenționez să intru în subiect; am văzut suficiente pietricele aruncate în lac și valurile de prostie ingenuă care cresc cu năzuință de tsunami. Pentru că noi suntem cu simțământul, nu cu legile. Vânători, nu piftii. O țară de sufletiști care vânează cu pietre ambulanțele.

Nu mă interesează subiectul, dar vin cu o demonstrație. Este ceva empiric, nu logoreic ca în cazul procurorului general:

La ceva timp, crește câte o dudă mai dodoloață, plină de zemurile emoției. O dudă națională care sensibilizează poporul, adică devine Marea Dudă pentru interesul publicului. Nu mai poate respira românul de atâta băloșit în jurul dudei.
Și, de fiecare dată, viermușii României se aruncă asupra ei.

Antene, site-uri, Realități, blogări, vlogări, partide, procurori, judecători, polițiști, securiști, propagandiști. Ruși, americani, venusiani.

Nu există specie de vierme care să nu-și trimită corifeii la atac întru cucerirea dudei. Și se strâng în juru-i într-un bulgăre cărnos, de vinișoare forfotitoare. Nici nu se mai vede duda, în jurul ei se încolăcesc viermii livizi. Rămași fără țintă, zvâcnesc, se sugrumă și se mănâncă între ei. Bleah!
Crește bulgărele viermușilor sub ochii României Mici.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.