Mercenarii care au rupt România

antena 3 mix

S-a tot vorbit în spaţiul public despre “ruperea României”, aşezarea cetăţenilor în poziţii agresive, formând două tabere rivale. N-aş fi crezut grozăvia, dacă nu îi vedeam pe manifestanţii de la Cotroceni, sincer şi aprig revoltaţi. Violenţi (verbal şi fizic), reproşându-i cu furie preşedintelui Iohannis că “a rupt România”.

Da, aşa este. Spiritul României a crăpat în două jumătăţi incompatibile. Ce a funcţionat atâta vreme într-o căsătorie formală, clădită pe compromisuri tacite, s-a rupt acum în două feţe schimonosite de amărăciune. Prima, cu vârful nasului în Piaţa Victoriei. A doua, la Cotroceni şi în indigența blocurilor turn, umede şi reci. Acolo unde mestecă mămăligi şi tuşesc hârâit milioanele care au legitimat divorţul prin vot.

Ciudat arată Bucureştiul cu trei sute de mii de cetăţeni protestând în stradă împotriva PSD. Este acelaşi Bucureşti care şi-a ales primarul general şi TOŢI primarii de sector din partidul hulit. Niciodată în ultimul sfert de veac nu a mai existat o asemenea ruptură socială.
Şi nu, vinovat nu este Iohannis.

Vinovaţi sunt mercenarii racolaţi de presa subjugată politic. Răul şi-a dezvoltat sămânţa în carcasele celor două mari televiziuni de propagandă politică: RTV şi Antena3.
Stăpânind tehnica manipulării şi eliberaţi de orice scrupule, mercenarii au lovit sistematic în psihicul omului de rând, până au reuşit să-l surpe.

Au profitat de sărăcia şi mizeria lor, le-au exploatat la maximum slăbiciunile, le-au umplut goliciunea intelectuală cu informaţii false. Ce şanse are un biet lipsit de educaţie, convins de pe vremea tinereţilor tovărăşeşti că în televizor sălăsluieşte adevărul?

Vorbim despre oameni care au pierdut prea multe trenuri. Între timp, li s-au închis şi gările. Acum se clatină pe muchia peronului, abandonaţi, îngânând troncănitul mocăniţei din amintiri alb-negru.
Sunt oameni uitaţi pe frecvenţe scoase din uz, incapabili să mai recupereze, imposibil de integrat într-un dialog franc.
Dar foarte uşor de amăgit, de minţit, de înrolat într-un război ce nu le aparţine.

Aceşti mercenari media, hâzi sufleteşte, sunt blamabili în egală măsură cu politicienii corupţi. Prinşi în cârdăşie, au profitat de necazul celor slabi, asigurându-se că vor rămâne săraci, dezinformaţi şi necăjiţi.

Ei sunt gâzii poporului si merită tot dispreţul nostru, nu doar acum, când tremurăm în stradă cu steaguri şi pancarte. Amintirea hidoşilor trebuie adânc gravată în lespedea amintirilor. Iar ei pomeniţi peste generaţii, atunci când cei mai tineri vor întreba ce s-a întâmplat cu ţara lor.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

11 Comments

 1. Îi înţeleg pe ăia cu “Antena3 e viaţa mea!” (ca de obicei, 90% din comentarii pe pagina de facebook).
  Dar mai sunt şi din ăştia. Oameni care ştiu că susţin o tâmpenie, dar merg cu ea până în pânzele albe.  Ăştia ce scuză mai au?

  Reply
  • manipulator1.jpg ?:)) cum poate lumea sa fie asa jegoasa(unii) sa conteste ce spune cineva cu studii de drept, facute pe bune, nu cacati partizani politic, si sa mai si ”semnalizeze” cum ca ar fi minciuna? cand vezi la antena 3 ca aduce doar SOMITATI in materie de drept (iti spun sigur pt ca stiu o gramada de persoane cu dreptul facut in Cluj, nu in ”restul tarii”, care sunt active in profesie si care sunt pe aceeasi lungime de unda cu ceea ce se explica la antena 3, mai vii tu, gasca de politehnica sau alte facultati, sa iti expui ”cunostintele” in drept, contrazicandu-i ?! da’ mno, in piata victorie au fost toti masteranzi in drept, nu romanii aia ce-si fac/au facut facultatile la privat (marea majoritate) sau la stat tocind mecanic fara sa aiba habar pe ce lume traiesc daca-s pusi cu adevaratele valori din sfera fiecarei ffacultati in parte…

  • Prima masura a adevarului vine din faptul ca eu imi asum ceea ce scriu (folosind numele real), in timp ce tu mesteci cretinisme, ascuns in anonimat. Intr-un fel te inteleg. Mi-ar fi si mie rusine sa scriu asemenea baliverne, dupa care sa ma semnez.
   Auzi la el: “cand vezi la antena 3 ca aduce doar SOMITATI in materie de drept” :)))
   Cum sa postezi asa ceva fara sa iti crape obrazul de rusine? Sau supradoza de imbecilitate a devenit fortifiant dermic?

 2. mda….este la fel de impatimit ca cei care sterg complet orice mesaj daca incepi fraza cu “pula mea” (desi astora le poti gasi o scuza)
  … daca nu-l bagi in seama…tot el se oftica…daca-l iei matematic: “coaie…discutam despre acelasi lucru sau fiecare e pe treaba lui?!” …tot el se crede marele neinteles…

  Reply
 3. Cum ramane cu ” cei manipulati” ???Caci vedem acum cine sunt cei manipulati !!!Si cei din strada si cei pe care ai incercat tu sa-i manipulezi !!!PSD- ul voia sa incrimineze abuzul in serviciu cat de cat ,dar de fapt Guvernul Ciolos si cu “Our” President il dezincriminase din August 2016 !!!Si- atunci pentru ce au iesit “spontan” oamenii in strada ???Aha,sa faca haos si sa incerce sa de faca alegeri anticipate pentru ca nu au castigat alegerile “ai mei” ???!!!Sictir !!!

  Reply
  • “PSD- ul voia sa incrimineze abuzul in serviciu cat de cat ”

   :))))) Saracii de ei, au vrut sa faca bine, pe ascuns, in miez de noapte si noi nu am inteles intentia lor nobila, iesind ca prostii in strada sa strigam hotii.
   Sa te gandesti la ce ai spus, in momentul in care iti intra un cetatean necunoscut in casa, noaptea in timp ce dormi si visezi frumos la ziua de maine. Sa nu-ti fie frica de el, este posibil sa fi venit doar ca sa-ti aduca pensia. Poate sarmanul postas, nu a avut cand altcandva sa vina si nici sa te anunte inainte de nobila lui intentie.

   Cat de credibil pentru tine este un om care a incercat sa faca lucruri pe ascuns, violandu-ti increderea?

   Oricine poate sa rastalmaceasca o minciuna pana cand se transforma in adevar, pentru cei care oricum cred numai ceea ce sunt dispusi sa-si asume.

 4. ruptura violentă o face Băsescu când vine la putere și îl asmute pe Voiculescu împotriva sa, obligând partidulețul PC să intre la guvern cu PSD în opoziție. Slujitorii Antenei 3 sunt mai presus decât ai celorlalte televiziuni, nu este decât un război al unora împotriva celorlalți, A 3 și RTV contra Realitatea, B1 si Digi 24, primii fiind mult mai duri

  Reply
 5. Ba Iohannis este vinovat pentru ceea ce se întâmplă in tara. A facut să se urască părinte cu copil, dar și romanii să se urască între ei. Cel mai josnic om. Demisia imediat.

  Reply
  • Societatea romaneasca este captiva intre traditionalism si modernism, intre un trecut mizerabil si un viitor incert. Jos Iohannis.
   Parintii de care vorbesti, si-au crescut copiii in spirit libertin si acum cand au crescut nu-i mai inteleg. Jos Iohannis 🙂

Leave a Comment.