GIP – apologia mizeriei umane

Tocmai ce mă învăţasem cu porţia zilnică de ticăloşie neaoşă, cadrând-o în limite suportabile, că hop, Ciuvică Mugur cu supradoza!

Apologia mizeriei umane, o producţie GIP (Grupul de Investigaţii Politice):


Continuarea AICI

Sunt luaţi pe rând şi executaţi mişeleşte toţi intelectualii care au pomenit vreodată ceva de Udrea, în afara ploștilor invective.

Sunt comparaţi cu panegiriștii regimului ceauşist, de parcă alde Paleologu şi Cărtărescu au lăudat vreun moment erudiţia Udrei şi imensitatea intelectuală. Nici vorbă.
Majoritatea aprecierilor sunt legate exclusiv de înzestrările fizice şi fizionomice ale doamnei. Şi n-am motiv să-i bănuiesc de falsitate – pentru nişte şoareci de bibliotecă Udrea este femeia fatală.
Am fi ipocriţi să-i negăm până şi concupiscența. Doar nu printr-un galop intelectual a sărit în fruntea statului.

Cel mai grav este faptul că dejecţiile ambalate în critici vin din partea lor, din partea ciuvicilor. Ei, cei care lustruiesc zilnic între buze fesele lui Voiculescu Dan, un infractor condamnat la 10 ani de închisoare.

Ei sunt curaţi şi demni de judecăţi, pentru că Voiculescu a primit 10 ani “pe naşpa”. Este totalmente nevinovat! Un filantrop, un înger. Au repetat minciuna până au ajuns să o creadă, împreună cu turma ciutelor care se adapă zilnic din haznaua lor.

Răstigniţi fie cei care au zis ceva laudativ la adresa Udrei, pe vremea când nu era măcar anchetată! Înălţaţi fie cei care pupă zilnic cur de varan condamnat definitiv.
Înălţaţi pe rug.

Există totuşi teritorii mai încăpătoare decât al nostru, cu populaţii de zeci de ori mai numeroase. Cum s-a nimerit taman la noi atâta cantitate de mizerie umană? Cum de a încăput?!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.