Ferma de proşti

Internetul loveşte din nou! După ce am scăpat de ambulanţele care răpesc copii, iaurturile cu fecale, vaccinurile care provoacă autism şi Cioloş, fiul lui Soroş, a venit vremea bananelor injectate cu HIV.
banana hiv
Vă imaginaţi prin ce trec sărmanii angajaţi ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului? Caută sânge prin banane…

Iar autorul sesizării, se revoltă pe facebook împotriva conspiraţiei, a statului, a universului, adunând multe mii de share-uri: AICI

banana hiv2

Câteva fragmente din manifestul împotriva bananelor sifilitice şi homosexuale:

“In ce țara trăim??

Totul a început in data de 24 Ianuarie 2017, in jurul orei 17:00 desfac o banana, neatent fiind la ea in momentul in care am vrut sa mușc observ faptul ca are o culoare bizara in anumite părți. In secunda 2 o desfac pentru a o inspecta rupând o ușor bucata cu bucata. Rezultatul m a înfiorat! Banana conținea o substanța de culoare rosiatica care căpătase o textura destul de bizara. Am mai găsit 5 puncte in coaja care mi au atras atenția iar in interior un conținut destul de consistent roșiatic (…)”

“Am intrat pe internet pentru a caută ce poate fi și am găsit tot felul de articole, unii spun faptul ca este o ciuperca, alții cum ca s au găsit in Europa 1 – 2 milioane de banane injectate cu sânge cu HIV … alte site-uri vorbesc de o cantitate chiar mai mare (…)”

“Siderat fiind de faptul ca efectiv nu pot face nimic încep cu cercetările pe la spitale și firme private de analize doar pentru ca imi doream tare mult sa știu ce poate conține acea banana. Toti îmi spuneau faptul ca implica niște costuri mari acest lucru dar nu și o soluție concretă. Am specificat faptul ca nu ma interesează costul analizelor vreau doar sa știu odată pentru totdeauna ce se afla in acea banana (…)”

“Efectiv nimeni nu a putut sa ma ajute sa aflam concret ce conține aceasta banana.

Aveți grija ce cumpărați, mai ales de la Profi, iar mai mult de atât ceea ce manacati! Desfaceți și verificati ceea ce bagati in gura!
Share pentru a informa cât mai multă lume și pentru a nu va confrunta cu o asemenea situație.”

 

Acest Hercule Poirot bananier îşi încheie delirul printr-un îndemn: “Daţi Share, bă! Salvaţi-vă prietenii de furia bananelor!”

Iar cititorii l-au ascultat: 3766 shares!

Cele peste 200 de comentarii par mesaje extraterestre macerate bine în materia neagră a Universului rece şi gol.
Cum să te gândeşti că puiul ăsta de şarlatan a fost capabil să injecteze bananele cu tuş? Aşa ceva este imposibil! Mult mai credibilă este varianta unei conspiraţii diabolice şi a milioanelor de banane injectate cu sânge contaminat.

Acestea sunt postările care rup facebook-ul pe genunchi. Majoritatea nu este interesată de politică, legi, raţiune şi alte plictiseli. Grosul facebook-ului intră în fibrilaţie la “ştirile” alarmiste care ignoră orice logică.

Pentru o perioadă, am crezut că reţelele de socializare sunt o oglindă a societăţii şi prostia se manifestă la fel, atât în spatiul real cât şi în cel virtual.
Mi-am schimbat părerea în ultimul an, ajutat şi de multiplele interacţiuni cu cei ce populează internetul. Aici, în spaţiul virtual, proştii sunt primii care ridică mâna şi iau cuvântul. Pentru că în cel real nu li se permite, iar prostia doare.

Realizaţi despre ce numere fantasmagorice este vorba şi ce masă de manevră pot construi cu prostia neţărmurită? Cineva ar trebui să îi adune – de la iaurtul cu fecale, de la vaccinul ucigaş, de la bananele însângerate, de la Soroş, de la ambulanţe răpitoare, de la Iohannis traficant de copii – şi să-i organizeze într-o fermă: Ferma de proşti.
Adică exact ce au făcut Antena3 şi RTV, înainte ca online-ul să conteze în România.

UPDATE: Dreptul la replică al domnului Sirotencu Razvan :

banane HIV
banane hiv2

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

14 Comments

 1. Desigur, dementa a inceput (si s-a si stins intre timp pe la altii), altii pe care-i consideram tampiti, desi media lor de inteligenta si educare e peste cea romaneasca:

  http://www.snopes.com/banana-injected-blood-hiv/
  http://www.politifact.com/punditfact/statements/2017/feb/06/cnnews3com/fake-news-claims-walmart-bananas-have-hiv-virus-ar/

  Evident, daca populatia online ar intelege cum functioneaza corpul uman, cum se fabrica un vaccin, cum se poate raspandi un virus precum HIV… conspiratia nici n-ar mai ajunge in punctul “raspandirii prin banane”. Altfel, cand crezi ca totul in jurul tau e “magie”, e mult mai usor sa-ti demonstrezi limitele.

  Reply
 2. Salut,
  Foare frumos articolul dar păcat ca nu atinge subiectul postării, nimeni nu scrie faptul ca este sânge infectat cu HIV … așadar nu mai dezinforma aiurea lumea.
  Referitor la încheiere, dacă tu găsești in articol un “Dați Share, bă! Salvați va prieteni de furia banalelor! ” ar fi ceva … dar pana atunci sa îți fie rușine pentru dezinformare.

  Foarte urat din partea ta ca scrii ceea ce nu exista doar pentru a incita cititorii.

  Rușine!

  Reply
  • Haha, eşti adorabil! :))

   Am pus link în articol către postarea originală. S-a “stricat”, l-am reparat. Oricine îl poate accesa.

   Postarea de pe Facebook se termină cu “Share pentru a informa cât mai multă lume și pentru a nu va confrunta cu o asemenea situație.”

   Iar injectarea cu sânge contaminat este doar insinuare, prezentată ca o posibilitate. Nu e certitudine, de unde şi “ancheta” justiţiarului care ar fi plătit oricât să afle natura acelei substanţe roşiatice. Păcat că, oricât de mult ar fi fost dispus să plătească, “ţara în care trăim” nu l-a ajutat. Ce muşamalizare, d-le, ce instituţii corupte!

   Cum spuneam: A-DO-RA-BIL!

 3. Exact ceea ce am zis, ești un dezinformator.
  Nu ești in stare sa citești contextul și te legi de inchipuirile tale.
  Singur ai recunoscut ca nu este o certitudine ceea ce afirmi.

  Așadar îmi mențin opinia! Rușine!
  Dezinformator … de asta nu creste țara aceasta! Sunt oameni ca tine care ne trag in spate.
  In articol scrie clar poate fi orice, este postat ceea ce se găsește pe internet.
  Mai citește odată articolul poate te luminezi și nu mai razi aberant de anumite probleme ale oamenilor.

  Repet, Rușine!

  Reply
  • Poate fi orice, dar hai să dăm exemplul ăsta:
   “Am intrat pe internet pentru a caută ce poate fi și am găsit tot felul de articole, unii spun faptul ca este o ciuperca, alții cum ca s au găsit in Europa 1 – 2 milioane de banane injectate cu sânge cu HIV … alte site-uri vorbesc de o cantitate chiar mai mare”

   Şi hai să facem plângere la Protecţia Consumatorului pentru sânge găsit în banane.

   Corect?!

   Băieţaş, e mult prea subţire aţa albă cu care vrei să coşi. Mai încearcă! 😉

 4. Așa, deci? Admiți faptul ca articolul tău este de real cacat … și nu se bazează de cât pe inchipuirile tale.

  Sfatul meu pentru a nu avea probleme corectează articolul acesta de 2 lei deoarece aduci niște afirmații total neadevărate.

  Dar acum te înțeleg incerți sa atragi in ferma ta cât mai mulți adepți … iar tău ești prostul șăf …

  Foarte aiurea ca faci așa ceva, nu așa se face jurnalism in caz ca asta incerți.

  Te faci de ras cu așa ceva!
  #Razist și susțin părerea! Rușine!

  Reply
  • Iar sfatul meu pentru a nu te băga urgent în originile umede este să-ţi iei tălpăşiţa de aici mai repede. Oricum, orice urmează să postezi ajunge direct în Trash.
   Hai pa!

Leave a Comment.