Protestele şi profitorii

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Poliția a identificat mai multe persoane care au ridicat drone în zilele în care s-au desfășurat proteste din Piața Victoriei și s-a constatat că acestea nu erau nici licențiate, nici înmatriculate, fapt pentru care au fost întocmite dosare penale.” (Sursa)

În sfârşit, inconştienţii cu dronele au fost identificaţi. M-aş fi aşteptat la o intervenţie poliţienească mai rapidă. Preferabil, atunci, în momentul în care dronele zburau deasupra masei compacte de protestatari. Ce minte meschină să ai punând în pericol vieţi omeneşti pentru nişte poze şi filmuleţe?!
Tragedia era inevitabilă în cazul oricărei defecţiuni apărute la chinezăriile zburătoare. La cum arăta Piaţa la ora de maxim protest, nu aveai unde să arunci un ac, darămite să prăbuşeşti o dronă.

Mulţi guşteri şi-au încolăcit ahtiați limbile cu ocazia protestelor. Zvânturații cu dronele merită pedeapsa a mai moţată, fiind un pericol public în adevăratul sens al sintagmei. N-ar trebui uitaţi nici bişniţarii care vindeau steaguri (40 lei), vuvuzele (10 lei) şi fluiere (5 lei), fără bon, chitanţă şi alte fiţe. Hei, este protest! Este libertate, fraternitate şi evaziune fiscală! Să nu vindem şi noi nişte zeci de mii de porcării pe mulţi bani şi fără taxe?

N-am văzut un poliţist preocupat de activităţile ăstora. Cărau băieţaşii vuvuzele şi fluiere cu sacii, fără sfială. Iar dronele aterizau la fiecare 10 minute pentru reîncărcare, deci era de-o banalitate tâmpă identificarea “piloţilor” şi împiedicarea unei posibile tragedii.
La următorul protest, mă aştept şi la nişte banane, miere de albină sălbatică şi şosete flauşate, 3 la 10 lei.

Nu în ultimul rând, merităm traşi de perciuni şi noi, protestatarii. Noi, cei care urlam despre corupţie şi hoţi, după care ne cumpăram steaguri şi vuvuzele la negru. “Hoţii! Hoţii! Da, da, pe aia ţuguiată la 10 lei, vă rog! Hoooo! Hoţii!”

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.