Revoluționarul

Așa cum v-am promis, am fost prezent la protestul organizat pentru Andrei Pleșu în Piața Universității. Titlul a fost: “Deschideți cărțile, închideți Antenele

_MG_0454Am simțit ceva ghionturi de piuneză în inimă când am aflat că organizarea a picat în mâinile lui Robert Colonel Turcescu, Goofy Neamțu și Andrușca Pora, dar na…am apucat să promit.

Protestul a fost sub orice critică. S-a strâns în momentul de maximă învolburare o gloată de vreo 3-4 sute de apatici. Mai multă energie am eliberat noi în gimnaziu la campionatul de fotbal între clase.

Chiar am sperat la o mișcare inspirată și responsabilă din partea intelectualității revoltate. Un moment zero al refulării kitschului, o primă bătaie rebelă a inimii prin care sângele fierbinte este azvârlit spre neuronii însetați de revoluția emancipării.

Am văzut în schimb o piesă de teatru de joasă speță, o mână de îmbuibați plictisiți, care au rămas solitari să înoate în mlaștina de banalitate și penibil. Când au început scandările cu “Jos comunismul” și “Pleșu președinte” nu m-am mai putut abține și am izbucnit într-un râs dizenteric de care încă mai sufăr, și niciun curpapir nu-l poate stăvili.

Mă bucur că nu l-am văzut pe domnul Pleșu la “petrecerea” organizată în cinstea domniei sale. Ăsta chiar ar fi fost un eveniment rușinos, nedemn de prestanța dânsului. Încă sunt confuz și rușinat de ce s-a întâmplat. M-aș fi așteptat din partea intelectualilor “atroce” la mai multă agresivitate pozitivă, la o altă abordare, la ceva crîmpei de imaginație și la un artificiu de inteligență.

Orice gest capabil să mimeze inteligența ar fi fost ok. Până și galeria lui Inter Steaua Olanu (echipă de fotbal din liga a patra) produce săptămânal mesaje și lozinci mult mai deștepte decât “spuma” noastră. Spuma vinului oțețit uitat în soare, în care s-au băligat porcii..

_MG_0431

Poze…

_MG_0432

A venit si Digi. Spera sa creasca de la 0,0 la 0, 01

_MG_0433

Puhoiul

_MG_0462

Revolutionarii..

_MG_0444

Foto: Dani Corban

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

6 Comments

  • Da, chiar asa a fost. Erau toate televiziunile de “stiri” si am numarat vreo 5 blindate de la jandarmerie. In caz ca se intalnesc fanii lui Plesu cu fanii lui Patapievici si ies scantei :)))
   Absurditate mai mare decat in seara asta nu am vazut in istoria mea recenta..Aveam impresia ca sunt la Camera Ascunsa. Suntem o natie de intelectuali fini 😉

  • Dani, abia astept sa citesc maine pe blogurile telectuale ce miting de succes au facut…:)) Oricum, chiar acum vad o reluare pe B1 TV cu mitingul si dupa cum il prezinta, pare sa fi fost ceva de mare amploare…:))

  • Normal, trebuie sa se balige porcii in vinul otetit si sa faca spuma mai groasa.
   N-au cum sa ma mai abureasca acum. Am fost acolo si am trait exact ce a fost. Activitate jurnalistica 🙂

Leave a Comment.