Mă numesc Coate-Goale Stalin.

SONY DSCCineva mi-a zis mai demult “Pune un prost să păzească o poartă şi l-ai făcut Dumnezeu”. Da, avea dreptate. În sinea lui, respectivul prost va fi cel mai important om de pe Pământ. Şi se va comporta ca atare.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a somat Radioul Public deoarece Dan Puric a spus în emisiunea “Maraton de duminică” din 13 octombrie că România este “un cuib mafiotic”.

Mai exact, afirmaţiile considerate intolerabile de CNA au fost astea:

„Dacă în România era într-adevăr un stat şi nu un cuib mafiotic, lucrul acesta era onorat.”
„Cu ocazia aceasta, sigur, noi vorbim pentru ascultători, pentru oamenii conştienţi, nu vorbim de şleahta asta de securişti care ne conduc, noi vorbim de oamenii ăştia.”
„Sistemul acesta de tip mafiot care paralizează dezvoltarea României este un cancer la nivel social.”

Şi asta a fost motivarea Laurei Georgescu, preşedinte CNA:

“Este o insultă si o calomnie”
“Eu mă consider a fi parte din banda de mafioti, fiindcă conduc o instituţie a statului român” “Dan Puric trebuia obligat sa aducă probe”

Da, aşa este. Doamna Georgescu are perfectă dreptate. Dacă ai tupeul de a critica statul la modul general, în totalitatea Sa sfântă, dovedeşti grave abateri comportamentale. Este o insultă şi o calomnie. Narcisa Iorga (alt membru de vază al CNA) a completat-o pe d-na Georgescu “Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”. Încă un adevăr! “şleahtă de securişti” şi “cuib mafiotic” sunt grave afirmaţii, INJURII, iar cel care a rostit asemenea severităţi este un INSTIGATOR. Trebuie de urgenţă interzis! Noroc că există CNA-ul pentru a restabili ordinea şi pentru a ne arăta calea cea dreaptă în România stalinistă a anului 1949.

În niciun caz nu sunt vreun fan de-ai lui Dan Puric. Discursurile şi predicile puriciste despre creştinism şi românism mă lasă indiferent şi rece. Nu îi iau apărarea lui Dan Puric, sunt doar puternic urzicat de prostia ce ne guvernează la nivel înalt. Sunt iritat de toţi ţăruşii cocoţaţi pe ciolan, de toţi Coate-Goale ăştia care par teleportaţi în posturi de conducere direct de la coada vacii.

D-na Georgescu a demonstrat (din nou) că nu cunoaşte legile statului şi nu cunoaşte regulamentele instituţiei pe care o conduce. Nu există infracţiunea de insultă a statului! Nu există infracţiunea de calomniere a statului! Ca membru CNA nu ai dreptul de a dicta grila de programe a unui post TV (vezi Antena 2). Ca membru CNA nu ai dreptul să afirmi – din calitatea ta oficială de preşedinte CNA – că un anumit post TV “spală creiere” doar pentru că îţi este antipatic. Apropo, în cazul acesta, pluralul substantivului “creier” este “creieri”, nu “creiere”. Asta aşa, să nu îi mai faceţi pe alţii agramaţi. Dacă tu faci toate aceste scârboşenii într-un interval de nici o săptămână, demonstrezi pe lângă incompatibilitate cu funcţia respectivă şi mult servilism – din ăla soios – şi muuultă, exagerat de multă prostie.

Eşti doar un argument ce probează veridicitatea frazei prin care am deschis acest articol. Ce dumnezeu, d-nă?… Aţi mai fost şi “om de presă” atâţia ani. Om de presă, de televiziune, de cultură. Sper că ne-am calmat definitiv şi cu febra oamenilor de cultură ce se perindă prin politica românească. Şi cu toţi doctorii în drept, în stâng, în pupat în fund. Cultura nu ţine loc de inteligenţă. Nici măcar de educaţie.

Un alt ilustru om politic erudit şi-a dat recent demisia de la Ministerul Culturii. Deci se poate. Atunci am purtat noroc, demisia a venit la trei zile după ce mi-am declarat dezamăgirea în cadrul unui articol. Sper să port noroc şi acum. Stimată doamnă preşedinte Georgescu, vă aştept cu braţele deschise DEMISIA!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

9 Comments

 1. Intr-un fel, eu o simpatizez pe doamna Dumnezeita Georgescu.
  Ce face ea este un prim pas spre normalitate. Tocmai pentru ca vine din presa, pentru ca stie ce responsabilitate are mass media intro tara democratica, trebuia sa dea un signal. Ce a facut Puric, au fost afirmatii calomnioase, la adresa statului de drept, care rostite la TV de catre o persoana publica, influenteaza si incita publicul spectator.
  Stiu, pare absurd ceea ce spun, pentru ca nimanui nu i se pare ca afirmatiile lui Puric ar fi fost la nelalocul lor, dimpotriva. Tot ceea ce a zis, este exact parerea majoritatii cetatenilor romani. In acest context acuzatia de calomnie, pentru exprimarea unor lucruri evidente pentru toata lumea, pare cel putin ilara si ridicola.

  Vreau insa a atrag atentia asupra unui lucru, care celor mai multi le scapa.
  Nu tot este putred in aceasta tara. Nu toti politicienii, judecatorii, reprezentantii puterii sunt corupti si mafioti. In momentul in care persoane publice generalizeaza si spun public ca Romania este un cuib mafiot, ii neindreptatim si ce este mai rau, ii abandonam pe toti cei care sunt corecti si slujesc in mod cinstit statul.
  Cand increderea intr-un sistem este distrusa, singura sansa de a schimba ceva, este imbunatatirea imaginii. In acest moment imaginea Romaniei, este la pamant iar mass media, in loc sa incerce sa o imbunatateasca sustinand oamenii care pot schimba ceva, distrug si mai mult increderea cetatenilor in statul de drept.
  Este nevoie de speranta, de solutii, de incredere, pentru a schimba ceva.

  Nu adevarul este motorul democratiei moderne, ci increderea pe care o au cetatenii in sistem si in liderii lor. Iar increderea se obtine prin cultivarea unei imagini pozitive, credibile si coerente a valorilor democratice si a liderilor.

  Problema principala in presa libera romana, este decadenta morala, lipsa de valori, lipsa eticii profesionale, fapt care influenteaza in mod negativ intreg sistemul, clasa politica si cetatenii. Lipsa de responsabilitate in privinta informarii oamenilor se simte pe toate posturile TV din Romania.

  Din acest punct de vedere, consider ca somatia Laurei Georgescu este un signal pozitiv, un pas in directia buna.
  Din pacate insa decadenta morala si lipsa eticii profesionale, este asa de mare si de bine infipta in jurnalismul roman, incat ma tem ca asemenea incercari de a readuce normalitate si decenta in mass media, vor esua.
  Asta pentru ca nimeni nu pare sa inteleaga ca si libera exprimare trebuie supusa unor reguli de conduita. Fara o reglementare si responsabilizare a presei ca si organism de informare principal al cetatenilor, democratia risca sa se transforme in anarhie.

  Reply
  • Laura Georgescu ia decizii in functie de preferintele personale, ignorand regulametele. Este atat de simplu. Nu are legatura cu protejarea valorilor statului, refacerea imaginii statului de drept si alte motive. Are cate o oca diferita pentru fiecare.
   Exista un personaj la B1 Tv care injura in fiecare seara. Uneori mai si scuipa.. Desi este singur in studio. Injura asa de unul singur pe oricine are chef si pe oricine are voie. A, si din cand in cand o mai ridica in slavi pe Laura Georgescu. Mai o injuratura, mai o pupatura-n fund, ca sa fie bine. Dar respectivul nu reprezinta o problema. Puric e pericolul social.
   In contextul in care multi parlamentari sunt urmariti penal sau au fost deja condamnati si principala lor grija este sa isi inventeze legi care sa ii protejeze, declaratia lui Puric este perfect normala. Chiar are probe, huruie presa de probe. Parlamentul Romaniei trebuie sa faca legi pentru popor, ma gandesc in naivitatea mea. Nu sa isi faca legi in interes personal.
   Problema d-nei Georgescu nu consta in afirmatiile in sine ci in emitentul lor. Acelasi personaj de la B1 zbiara in fiecare seara cum suntem cu totii un popor de rahat, toate romancele au fete de curve si alte trasnai. Nu-i problema. E de-ai casei 😉
   Prin tot ceea ce face Laura Georgescu demonstreaza incompatibilitate cu functia pe care in mod eronat o ocupa. Nu merge sa iei toate deciziile majore in functie de simpatii, antipatii, orgolii si clientele. Pentru ca nu merge. Nu merge sa spui ca Antena3 “spala creiere”, dar cu B1 si haznaua de la Romania Tv sa fii in regula. Pentru ca nu merge. Nu merge sa spui ca Bianca Dragusanu nu are voie sa prezinte emisiuni TV pentru ca nu are studii de specialitate, in timp ce majoritatea prezentatorilor de cancan televizat sunt la fel ca ea. Pentru ca nu merge. Nu merge sa nu acorzi licenta unui post tv pentru ca nu esti de acord cu grila de programe si cu moderatorii/prezentatorii ce vor fi angajati la acel post. Pentru ca nu e in sarcina ta.
   De asta exista regulamente. Pentru a preveni erorile ce pot aparea in urma unor decizii luate in functie de preferinte personale. Laura Gerogescu este in functia respectiva pentru a respecta regulamentele, CNA-ul nu este proprietatea ei privata pe care o poate conduce dupa cum o taie capul.

 2. Dani, somatia in sine este un pas corect in directia cea buna, problema este coerenta si credibilitatea dmnei Georgescu.
  Din pacate, de cele mai multe ori, orice actiune bine intentionata este sortita esecului, pentru ca nu se bucura de credibilitatea necesara.
  Nu pot sa sustin tot ce ai afirmat despre dmna Georgescu (nu am urmarit atent CVul ei), insa pot sa confirm ca sunt maimute la TV, care ar trebi interzise, la B1 si la A3.
  Fara coerenta nu poate exista exista credibilitate.

  Reply
  • Nu e nevoie sa urmaresti CV-ul ei. E suficient sa ii urmaresti activitatea de presedinte CNA.Uite ce zic alti membri CNA despre ea ( Narcisa Iorga şi Valentin Jucan):

   „În conferinţa pe care a susţinut-o astăzi, 13 decembrie, în nume personal, preşedintele Laura Georgescu a demonstrat public că are carenţe în cunoaşterea legislaţiei din domeniul audiovizualului”, spun Iorga şi Jucan, precizând că “ingerinţa în politica editorială nu este reprezentată de actele emise de către CNA”. Cei doi invocă articolul 6, alineatul 4 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, potrivit căruia “Nu constituie ingerinţe deciziile şi instrucţiunile având caracter normativ, emise de Consiliul Naţional al Audiovizualului în aplicarea prezentei legi şi cu respectarea dispoziţiilor legale, precum şi a normelor privind drepturile omului, prevăzute în convenţiile şi tratatele ratificate de România”, se arată în scrisoare. Un alt motiv invocat de catre cei doi membri, în sprijinul demisiei actualului preşedinte al CNA, este şi o încălcare a articolului 3 din Codul etic al CNA, „pe care domnia sa însăşi l-a propus şi votat, referitor la imparţialitatea faţă de radiodifuzori”. „A tolerat încălcări ale aceluiaşi cod şi de către alţi doi membri ai CNA, care activează politic în emisiuni de televiziune, în contradicţie cu art. 2 al Codului etic”, se mai notează în scrisoare. Narcisa Iorga şi Valentin Jucan au anunţat că nu vor participa la şedinta de luni în care se va discuta dosarul Antena 2. „Prin convocarea luni, 16 decembrie, a unei şedinţe extraordinare a CNA pentru a discuta cu celeritate dosarul Antena 2, doamna Laura Georgescu se aşează intolerabil de partea intereselor unui radiodifuzor care, în chiar ziua respectivă are programată o relansare, deşi la data de 10 decembrie, modificarea licenţei i-a fost respinsă cu 8 voturi din 10 de către membrii CNA. Noi refuzăm să luăm parte la o asemenea şedinţă, organizată sub presiune”, se arată în scrisoarea celor doi membri CNA

  • Dani,
   La noi totul pute a joc politic murdar, a lupta intre cocosi. Cand ataci pe cineva, acel cineva se revolta si riposteaza. E cel mai normal si firesc lucru. Din pacate insa la noi, lupta se desfasoara mai mult sub centura, pentru ca nimeni nu mai tine cont de nici o regula intro confruntare politica.

   Oricine poate interpreta si cita din lege cum vrea, astfel incat sa-si argumenteze punctul de vedere in public. Nu exista decizie care sa nu fie atacata ulterior de catre cineva din tabara adversa. Nu poti face nimic in acest stat fara sa fi suspectat de rea vointa, clientelism, dusmanii si interese personale.

   E ca in fotbal in Romania, orice decizie gresita a arbitrului este asociata cu frauda, coruptie, blat, interes personal, bursa de pariuri. In spatele fiecarei decizii eronate, se ascunde un interes meschin.

   Nimeni nu mai admite ca oamenii nu sunt perfecti, nimeni nu mai poate accepta ca se pot lua decizii gresite INVOLUNTAR. Si nimeni nu-si asuma responsabilitatea pentru un esec sau o decizie gresita.
   Ceilalti sunt cei vinovati. Dusmanii.

   Da, neincrederea se bazeaza pe precedente, fenomenul nu este unul inventat, insa daca nu incepem sa acordam incredere si sa scapam de ideea fixa ca totul se deruleaza conform unui plan diabolic, nu vom putea schimba nimic. Pentru ca si cei care sunt ok in sistemul nostru, fara sustinerea si increderea noastra, se vor adapta sistemului corupt, pentru ca alta sansa nu au. Nu poti lupta impotriva unui sistem corupt, fara increderea si sprijinul majoritatii. Daca din start ti se taie craca spunand ca esti corupt, daca imaginea pe care o ai in mass media este distrusa, nu mai poti schimba nimic, pentru ca nu mai esti credibil. Orice faci, este malitios si suspect. In acest context, esta aproape imposibil sa promovezi pe cineva, pentru ca prompt apar atacurile din tabara adversa.

   Posibil ca doamna Georgescu sa nu merite increderea noastra, insa eu personal nu pot exclude nici buna intentie a dansei. Din pacate nu ma pot baza pe stirile si informatiile “de pe surse”, oricat de credibile ar parea, iar pe ea nu o cunosc personal. Este greu sa ma pronunt. Da, aparent femeia este de o ipocrizie crunta, insa ceea ce vad si percep eu despre ea, este doar imaginea despre ea, pe care o vad la TV. Conform acestei imagini negative, ar trebui sa-si dea demisia din postul pe care-l ocupa.
   In acest punct, sunt deacord cu tine.

   Ce mai stiu sigur este ca mi-am propus sa-l sustin pe MRU in acest an. Am sa-i acord tot sprijinul si increderea mea, pentru cladirea unei noi drepte…:-)

   Pe el il vad cel mai credibil si coerent dintre cei care au habar cu ce se mananca puterea si stiu ce trebuie facut.

 3. Nu imi place MRU. Mi se pare foarte fals si dirijat de altii.. Eu sunt fan Petre Roman. Tot de dreapta-i si al meu :))
  Amandoi au sanse egale sa se afirme in prim-planul politicii. Aceleasi sanse are si porcul meu de la Olanu sa fie viu de Craciun.

  Reply
  • Dani, scopul porcilor din ograda noastra, este unul foarte precis si bine definit. Prin urmare, cel mai bun lucru care i se poate intampla unui porc, este sa fie sacrificat de craciun.
   Problema este atunci cand porcul ramane viu si a trecut craciunul. Inseamna ca ceva este neinregula cu el, ca nu si-a indeplinit misiunea…

Leave a Comment.