Guvernul României, asta-i pofta ce-am poftit!

526e27ef95f9cffc7e000003Guvernul României ne-a învăţat cu binele. Să nu treacă vreo zi fără să ne impresioneze cu o excentricitate, cu o nouă găselniţă de-ale bravilor conducători aleşi pe sprânceană, indirect, de noi.
Ultimul superstar este ministrul culturii, Daniel Barbu. Istoricul, doctorul, muzeograful, politologul şi omul de cultură Daniel Barbu, recunoscut peste hotare ca om de cultură, nu a văzut absolut nici o problemă în a declara asta:

„La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Nu înţeleg, eu personal. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri «Shakespeare» sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul «Shakespeare» de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”

Mă întreb, complet buimăcit şi frustrat de faptul că nu înţeleg nimic din lumea înconjurătoare. Dintre toate găurile negre ce sug banii bugetului, cei mai si cei mai cheltuitori sunt bolnavii de SIDA?! Cam cât de mare este fondul alocat bolnavilor de SIDA, de au ajuns cel mai bun exemplu al omului de cultură Daniel Barbu? Dacă tu, ministru al culturii, nu anticipezi consecinţele unei astfel de afirmaţii, te mai putem credita cu discernământul necesar conducerii unui minister?

Şi ce ar avea d-l Barbu de gând să facă, dacă ar primi măcar jumătate din banii bolnavilor de SIDA? Festivalul Shakespeare de la CRAIOVA, evident. M-aş fi aşteptat la o asemenea idee din partea fostului primar craiovean Solomon. Ori din partea unui alt Daniel; nu Barbu ci Vanghelie. Un festival Shakespeare la Craiova are aceeaşi valoare culturală cu a unei replici a Turnului Eiffel la Băicoi. Dar prin vocea d-lui Barbu, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional consideră Festivalul Shakespeare o prioritate. Asta în condiţiile în care:

Operele lui Brâncuşi zac uitate pe străzi printre gunoaie.

Brancusi-sculptura

Şi aşa arată casa memorială din Hobiţa

IMG_0725

Peste casa lui Eugen Ionescu din Slatina a fost construit un bloc. În muzeul local nu există poze ale scriitorului, iar pe statuia sa din Slatina anul naşterii este o enigmă, apărând doar “190”

Iar aceasta este casa lui George Enescu din jud. Botoşani:

526e27ef95f9cffc7e000003

Da, chiar asta:

526e27f695f9cffc7e000005

I-am ales pe cei trei pentru că reprezintă personalităţi de renume mondial, figuri ilustre ale istoriei universale. Cum ar suna un traseu turistic Hobiţa-Slatina-Mihăileni? Probabil mai puţin populist decât Shakespeare de la Craiova.

Dacă ai alte exemple de monumente lăsate în paragină, anunţă-ne printr-un comentariu! Facem o listă si o trimitem ministrului Barbu.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

  1. Sunt încă șoc și surprins acest mare miracol care sa întâmplat în familia mea, soțul meu și i-au fost de la diferite boli am fost testat HIV anul trecut pozitiv octombrie și soțul meu a fost HIV negativ am fost atât de surprins că el a fost chiar bolnav în acel moment și care ne conduce la spital, dar doctorul a confirmat că el a avut probleme renale. de atunci am fost bani de buzunar peste tot asistent de droguri de la spital diferit, am fost căutarea pe internet pentru ajutor atunci când am văzut un comentariu de oameni vorbind cu privire la modul Dr. Paul Emen a ajutat să vindece boala lor HIV si a altor boli, nu am "cred dar am ales doar pentru a da a încerca să ierburile și l-am contactat prin acest e-mail (okonofuatem99@gmail.com) și i sa spus ce să facă, deși a mea a fost mai stresant decât cea a soțului meu diferitelor plante a fost trimis pentru amândoi. Pentru cea mai mare surpriza mea după mine și soțul meu merge cu răbdare prin tratament ca instrucțiunea ne-a dat de acest om numit Emen și ne-am dus pentru un test medical și rezultatul a fost negativ și din nou confirmat că soțul meu ne-am perfect în regulă, chiar nostru medic a fost confundat el a spus că niciodată nu au văzut acest fel de miracol înainte. Dr. Paul Emen noi reală apreciați lucru bun în viața noastră și Dumnezeu te va binecuvânta pentru buna munca pe care o faci. vă contacta, de asemenea, acest om mare și puternic, dacă aveți orice problemă prin e-mail lui: okonofua_solution_tem99@hotmail.com. poți să-l +2348153930869 suna la fel de bine. trimite-mi e-mail dacă nu se poate ajunge la el mluady6@gmail.com.

    Reply

Leave a Comment.