Klaus Iohannis președinte?

centrul-vechi-din-bucuresti-vs-centrul-vechi-din-sibiu-haos-vs-relaxare-pe-care-il-preferiPlictisitoarea epopee USL a ajuns la ultimul vers. A fost un poem ieftin, scris de autori lipsiți de talent, care au vrut să compenseze calitatea prin cantitate. Fără fapte memorabile, fără eroi șI fără valoare artistică. O simplă maculatură vârâtă cu mult tupeu pe gâtul populației.

De ce au lungit caraghioslâcul așa-zisei alianțe mai ceva ca balele boului scăpat în lucernă? În niciun caz pentru analizarea problemelor interne și căutarea unor soluții de remediere. Dacă am fost atenți la declarațiile celor doi lideri (Ponta și Antonescu) ne-am dat seama că nicio tabără nu dorea de fapt USL-ul.

S-au unit doar pentru obiective de moment, mărunte. Și au vrut să o rupă în așa fel încât să nu pice de proști/profitori/nesimțiți în ochii electoratului.
Au așteptat atât pentru a-și pregăti terenul de după ruptură. Contează foarte mult imaginea și bagajul de voturi pe care îl îndeasă fiecare în desagă pentru alegerile ce vor urma.

Miza supremă: Prezidențialele din toamnă. Candidatul PSD (oricare ar fi) pornește mare favorit, având în spate suportul unui mastodont. Adversarul va veni din opoziție din partea PNL-ului. Restul partidelor contează doar pentru felul în care își vor vinde voturile în turul doi.

Mare surpriză ar fi candidatura lui Klaus Iohannis în locul lui Crin. Propunerea asta ar veni ca un val de prospețime, o piesă nouă, poate chiar mai performantă, în locul deja uzatului Antonescu. Klaus Iohannis nu a avut timp să își murdărească bocancii în noroiul politic dâmbovițean. La el în Sibiu a defilat exclusiv pe alei pavate și măturate.

Cam așa se prezintă candidatul Klaus Iohannis, reprezentantul PNL-ului.

Ciudat mod de a vorbi mai are, nu? Fără atacuri la persoană, fără insinuări, fără “caterinci” și scheme de jucător, fără lozinci populiste, fără șoapte frivole în urechile electoratului turmentat, fără fraze care sună bine și exprimă nimic, fără. Dar ce politician mai e și ăsta?

Un politician atipic. Și un politician care pornește pe un drum anevoios, având șanse zero. Oricât de încurajatoare ar suna pentru câțiva ideea candidatului decent, civilizat, cerebral, la noi nu merge cu din astea. Va rămâne doar o glumiță mâzgălită în jurnalul vânătorilor de găleți, ulei și hăhăială.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

5 Comments

 1. Johannis prin felul lui de a face politica, impune respect si este credibil. Johannis ar fi o gura de aer proaspat pentru Romania, el ar putea sa readuca cat de cat credibilitatea in clasa politica, daca ar candida si ar reusi sa castige alegerile prezidentiale.
  Nu pentru ca ar fi mai putin corupt decat ceilalti politicieni, nu pentru ca ar reusi sa distruga cancerul din structurile puterii, ci pentru ca va reusi sa imbunatateasca imaginea politicului.
  Chiar daca politicienii vor continua sa se pise in mare, macar nu ar mai faceo in vazul tuturor, stand pe tarm si pisindu-se cu bolta in apa in care poporul face baie.
  Doar pentru acest lucru ar merita ales Johannis.

  Poate ca la prima vedere nu are foarte mari sanse de a castiga alegerile prezidentiale (in cazul in care ar candida binenteles), eu am insa convingerea ca Johannis va oferi multor romani un motiv bun de a merge in toamna la vot. In special celor care au hotarat deja ca nu vor merge la vot din protest si pentru ca nu au pe cine alege.
  Impresia mea este ca romanii s-au saturat de caterinca, de mizeria umana afisata in public si ca au nevoie disperata de un “messias” care sa scoata neamul din mizerie. Iar Johannis poate fi inscenat in asa fel incat sa corespuna profilului de messias.

  Cine poate fi mai potrivit in rolul de salvator de tara si de neam, decat un om mare, puternic, credibil, care impune respect si pe deasupra mai este si etnic german?

  Parerea mea este ca daca va candida, Johannis va castiga alegerile prezidentiale. Si asta doar pentru ca Johannis simbolizeaza speranta romanilor de a scapa de mizerie.

  Eu sunt curios daca PNLul va reusi sa-l puna in scena pe Johannis. Sunt curios daca va reusi sa scape de imaginea proasta a lui Antonescu si sa-l puna pe Johannis in fruntea lor.

  Reply
  • Sunt sanse mari sa candideze. Faptul ca a iesit pubic sa comenteze ruperea USL ca reprezentant al PNL-ului este un prim semn. Dar nu va castiga. De acord cu previziunea ta pana la fraza asta:

   “Impresia mea este ca romanii s-au saturat de caterinca, de mizeria umana afisata in public si ca au nevoie disperata de un “messias” care sa scoata neamul din mizerie”.

   Eu cred ca inca nu suntem pregatiti pentru Messias. Momentan ne complacem in mocirla, ca purceii. Avem ignoranta purcelului. Ne balacim si ne balacarim pe unde apucam si suntem multumiti cu portia de lături. Putin ne pasa de taisul cutitului; cat timp avem lături si mocirla nu ne trebuie alte “salvari”.

   Nu te gandi doar la grupuri restranse de persoane cu care interactionam in viata de zi cu zi. Gandeste-te la gloata cea mare. Gloata va decide presedintele.

  • Eu cred ca Johannis, in cazul in care candideaza, o sa stranga undeva la 20% din voturi, asta numai pentru ca majoritatea inca voteaza dupa ce au primit galeti, zahar, ulei, pixuri, stegulete sau 50-100 per vot.

 2. marea mea uimire …este ca eu nu cred in Johanis.
  m-am trezit de dimineata cu mutra la cearceaf si mi-am dat seama ca Johanis a picat de gagauta ca si data trecuta cu musiu Boc si n-a spus absolut nimic.adica e exact ca ardeleanul ala din bancurile seci…”no numa’ şăd “…
  poate fi orice vrea el acolo la Sibiu dar ca premier sau ca presedinte inca nu ma “coafeaza” cu nimic.

  Reply
 3. GLOATA voteaza ce i se da si incotro este biciuita, niciodata in democratiile avansate nu voteaza gloata ce doreste ci ce i se da de votat….presedintele tarilor este stiut cu 6 luni inainte de cine trebuie restul e cancan si “democratie”

  Reply

Leave a Comment.