Legea caloriferul şi instalarea rectometrelor

Doru Ciocan FOTO-mic2Doru Ciocan, preşedintele ANRSC, vrea să interzică prin lege închiderea caloriferelor în apartamentele cu repartitoare. Da, este chiar el, monumentul de expresivitate din poza alăturată. Pe principiul că suntem toţi un neam de hoţi şi furăm căldura prin pereţi de la vecini, Monumentul Ciocan s-a decis: Ai, n-ai bani, plăteşti căldură şi te încălzeşti obligatoriu chiar dacă ţi-e sau nu frig, eşti sau nu acasă!

Întrebat dacă măsura respectivă nu încalcă dreptul de proprietate privată, Ciocan a găsit rapid explicaţia: “Ce drepturile omului? Sunt apartamente unde stau şapte copii. De ce să se îmbolnăvească copiii de la mucegai? Că ţine caloriferul închis?” O explicaţie foarte proastă, evident; construită pe carenţe logice şi porniri de sorginte comunistă.
Asta fără a mai pune la socoteală tonul şi limbajul de telenovelă savurată în mahala, exprimarea de tip şef-aprozar săltat spre vârful societăţii de un sistem ce promova dobitocul cuminte şi ascultător.

Da, România de astăzi încă mai are în funcţii de conducere monstruleţi fătaţi prin sfincterul sistemului bolnăvicios de acum un sfert de veac. Şi aceşti monstruleţi propun legi, pentru că au auzit într-o seară, la o şustă, că undeva există şapte copii într-un apartament mucegăit.

De ce vin respectivii cu asemenea propuneri? Pentru că au crescut şi s-au format ca oameni politici într-un sistem corupt ce i-a deformat pe viaţă. Li s-a implementat genetic instinctul de a găsi soluţii pentru mulţumirea partidului. De a mai strânge nişte fonduri pentru ăi de sus ce-i ţin în braţe. Mai pe scurt, au boala pupatului în cur.

Şi cum de boala asta nu-i va vindeca cineva vreodată, pot doar să îi ajut cu încă o idee revoluţionară de strâns fonduri pentru şefi: Instalarea rectometrelor. Aşa vom putea să punem şi o nouă taxă: Taxa de rahat. Eşti chiabur şi bagi în tine ca un spart? Păi atunci scoate banul! Undeva, într-un apartament mucegăit, sunt şapte copii care mor de foame.

De ce am ales orificiul inferior pentru montarea contorului? Special pentru cei ca d-l Ciocan, pe care vreau să îi ajut. Şi care au, în mod evident, sistemul digestiv inversat…

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.