Misteriosul Klaus

Marţi, 28 iunie, a avut loc summitul PPE (Partidul Popular European). Ocazie bună pentru populari, dacă tot s-au strâns la Bruxelles pentru Consiliul European, să îşi pregătească temele între ei, cu o zi înainte.
Cum se practica pe vremuri – şi d-l preşedinte Iohannis poate ştie – la ora de meditaţii plătite, profesorii rezolvau cu elevii plătitori problemele din următoarea lucrare de control.

Klaus Iohannis a refuzat invitaţia, spre surprinderea unora şi scandalizarea presei româneşti.
“Cum? A refuzat întâlnirea cu Merkel, cu Juncker, cu Donald Tusk? Dar cine se crede Iohannis? Ce altă treabă a avut?”

Nu pot presupune ce treaba a avut în data de 28 iunie, dar pot să-i înţeleg decizia. A comentat-o şi Joseph Daul, liderul PPE.“M-am intalnit cu presedintele Iohannis vineri la Bucuresti. Stiam ca nu poate veni la summit-ul PPE. Am explicat deja, invitatia este transmisa personal si nu poate fi trimis altcineva in loc. Invitam sefii de stat si de guvern si nu dorim inlocuitori pentru ca dorim sa vorbim cu sefii. Daca as accepta inlocuitori am discuta cu secretarii de la partide.

Respect decizia oricarei persoane care nu poate participa, mi-a spus personal ca nu poate veni de aceasta data. Nu voi dezvalui motivele pentru care nu a putut participa, dar am discutat despre temele pe agenda summit-ului PPE, am discutat despre chestiuni legate de aparare si altele. Relatiile cu Klaus Iohannis sunt foarte, foarte bune dupa momentul in care a fost ales si, apropos, am fost acolo in timpul campaniei pentru a-l sustine”

(traducerea aparţine hotnews).

Joseph Daul, liderul PPE refuzat de Klaus Iohannis, încearcă se ne explice în termeni eleganţi mâhnirea dragostei neîmpărtășite. Traducere: E ok Klaus, prieten bun. Relaţii foarte, foarte bune! N-a putut să vină… eu l-am susţinut în campanie, dar na, n-a putut să vină.

Depăşind emfaza idilei la distanţă, Joseph Daul ţine morţiş să ne mintă:
“Am explicat deja, invitatia este transmisa personal si nu poate fi trimis altcineva in loc. Invitam sefii de stat si de guvern si nu dorim inlocuitori pentru ca dorim sa vorbim cu sefii.”

Invitaţi şefii de stat şi de guvern, ha?

Hai să vedem ce şefi de stat şi de guvern au fost prezenţi la summitul PPE:

Arvils Aseradens, viceprim-ministrul Letoniei (mare şef trebuie să fie vicele ăsta)
Reinhold Mitterlehner, vicecancelarul Austriei (şef de şef)
Kris Peeters, viceprim-ministrul Belgiei
Angelino Alfano, ministrul de Interne din Italia (ce ocazie a ratat Oprea!)
Margus Tsahkna, ministrul Protecției Sociale din Estonia
Petteri Orpo, ministrul de Finanțe al Finlandei
….
Plus foarte mulţi lideri ai opoziţiei. Găsiţi AICI lista completă.

Nu ştiu cât de oportună a fost absenţa lui Klaus Iohannis, dar ştiu cât de exotică ar fi fost prezenţa:
Singurul preşedinte de stat prezent.

Aşadar, stimabili jurnalişti români ultragiaţi, mai uşor cu ţambalul pe scară când vă daţi jos din pătul!

Cum să ratezi întâlnirea cu Merkel, cu Juncker, cu Tusk, cu toţi ăştia marii?! Du-te acolo, bagă-te în seamă, mai o glumiţă, mai o caterincă, aşa te împrieteneşti cu lumea!

Aşa şi ieri, la poza de grup. A stat ca mutulică, nu a dat şi el un ghiont, nu s-a hlizit cu vecinul, o palmă peste cur lui Merkel… nimic, nimic!
Cu aşa preşedinte autist tare mi-e frică să nu ne izoleze popularii şi ieuropenii.

iohannis

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

Leave a Comment.