Noi suntem proştii din Game of Thrones

Un nou atentat în Turcia: aeroportul Ataturk din Istanbul, peste 40 de morţi.

Mă uitam zilele trecute la capodoperea lui R.R. Martin, Game of Thrones. Pentru cei care nu aţi văzut până acum serialul, o rezumare simplistă: Într-o zonă geografică fantasmagorică, mai multe familii de oameni se luptă pentru supremaţie. Oameni ca noi, stăpâniţi de ură, dragoste, ambiţii şi gelozii.

Între timp, odată cu iarna, vine şi o armată de zombălăi scârboşi (white walkers) şi singurul scop este distrugerea civilizaţiei umane. Zombălăii ăştia sunt teleghidaţi de nişte entităţi absconse, nu au viaţă, deci nici frică de moarte. Singurul rost al existenţei este terorizarea şi masacrarea lumii civilizate. Transformarea celor vii în morţi şi înregimentarea în armata zombălăilor.

De multe ori mi-am zis: “Pfa, ce scenariu superficial! Păi cum să existe aşa ceva? Ăştia se tachinează între ei pentru nimicuri şi ignoră zombălăii care bat în zid?! Prostie, nu se poate aşa ceva!”

“Daaa… subţire rău povestea asta. Orice oameni normali ar fi lăsat în prima secundă disputele meschine, s-ar fi organizat şi ar fi luptat la unison împotriva zombălăilor, împotriva morţii. Până la urmă, cu toţii vrem să ţinem moartea cât mai departe.”

Da, de multe ori mi-am zis. Şi realizez acum că sunt un prost. Nu mi-am dat seama cât de mult se aseamănă lumea noastră cu fabulaţia lui R.R. Martin. Nu avem dragoni, călătorii în timp, uriaşi, sexy-albinoase care se ard des şi niciodată. În rest, identici!

Armata zombălăilor ucigaşi bate la zidurile Europei de ani buni, ne pulverizează unul câte unul, ne atacă nu doar la pragul Atatürk ci în mijlocul sufrageriei. Ne împrăştie creierii şi maţele ca pe confeti.
Aşa, şi?

Lăsaţi-ne, bre, cu morţii voştri! Noi avem treburile noastre aici, foarte importante. Au mai murit nişte turci. Pfff, ete, na! Păi aştia mor tot timpul. Care e ştirea?

Într-adevăr, deja nu mai este o ştire. Am ajuns să ne obişnuim cu măcelul. Inexplicabil cum, caut rezonanţă vie în lăuntrul nostru, cei împăciuiţi cu moartea.

Ştirea despre o fetiţă “smulsă” din braţele mamei şi înfiată de o familie gay atrage mai multă atenţie decât atentatul din Istanbul.
Avem tabietul nostru, orgoliile noastre, mizeriile zilnice din care ne tragem seva. Lăsaţi moartea să escaladeze zidul!

Da, R.R Martin este un geniu atipic vremurilor noastre. Iar noi suntem muza lui. Noi suntem proştii din Game of Thrones.

game of thrones

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. Jidanii sunt de vina da-i in pula mea de paduchi. Cine a inventat religia asta de cacat. Islamul nu se trage tot din blestemata doctrina iudaica. Ma pis pe ei de semiti, pe toti. Va veni vremea cand noi, arienii, nationalistii, vom pune mana pe putere si ne vom rafui cu gunoaiele astea semite

    Reply

Leave a Comment.