Educați ca gâștele

Ce îi preocupă mai nou pe românii evoluați, educați, de dreapta și devreme acasă? La fiecare măgărie făptuită de majoritatea parlamentară ori guvern, educații sar în capul lui Iohannis. Ca gâștele.
Cum își permite el, președintele țării, să nu încalce deciziile CCR?
Cum își permite îmbuibatul să-și ducă mandatul la termen, când ar putea fi suspendat?

După îndelungi demonstrații, educații au observat că parlamentarii nu dau doi bani pe năzuințele lor. Era lesne de anticipat încă din ziua când PSD+ALDE au format majoritatea parlamentară, dar educații s-au prins mai târziu. Decât niciodată, bun și așa.
Văzând că majoritatea PSD+ALDE nu doar îi ignoră, dar posibil să-i torpileze cu niscai salivă între ochi, educații au ales o țintă mai sensibilă: Iohannis.

Ca atunci când te înjură șeful sau te ia la șuturi vreun malac. Nu ripostezi; stai și înghiți, te umpli de umilințe și nervi. Până ajungi acasă și te descarci pe ăia mai sensibili.

Mulți dintre educați au uitat de PSD ori au ales să noteze la categoria “Diverse”. Și-au sucit gâturile, și-au ridicat aripile, au sâsâit războinic și îl aleargă nevrozate pe Iohannis – în social media, prin articole, la o șuetă, o cafea.
S-au consumat toate energiile Pieței, altfel o puneau și de un mic protest.

Nu zic că Iohannis ar fi vreo eminență în funcția de președinte. Nu este! Pe cât de instruit și elegant apare în activitățile externe, pe atât de profan este în politica internă. Dacă în patru ani nu ai reușit să explici electoratului modelul tău politic, înseamnă că stai prost la comunicare, iar ideile tale nu vor avea aplicabilitate.

Când electoratul tău sâsâie nervos, dacă nu vrei să-i faci pe plac și să încalci regulile, tot tu ești de vină. Ai avut patru ani să le explici, să le demonstrezi, să îi educi pe educați. Pe limba lor, nu a ta! În patru ani, nu ai reușit să comunici, ți-ai șubrezit popularitatea și ai pierdut marile bătălii politice interne.
Le-ai pierdut pentru că ai urmat firescul, ai respectat prerogativele mecanic, inflexibil. Ca un robot.
Și, cel mai important, așa cum era de așteptat!

Nici o surpriză din partea parlamentarilor sau din partea președintelui. Noroc cu gâștele, colorate și isterice de fiecare dată. Altfel, așa de tare ne-am fi plictisit…

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

 1. Poate ca nu stie sa comunice Johannis, dar stie foarte bine sa joace sah. Parerea mea este ca ia deciziile corecte in batalia cu PSD. Si a reusit sa echilibreze fortele in stat. Din pacate insa poporul roman nu intelege inca jocul democratic. Ai zis tu odata, ca romanii nu sunt pregatiti pentru un asemenea presedinte…

  Reply
  • Dani, si adversarul joaca tot sah, dar incearca sa triseze. Uneori ii reuseste, alteori este prins de arbitrii sau de Johannis. In final, daca adversarul se concentreaza prea mult pe trisat, va pierde partida.
   In meciul Johannis vs Dragnea, il vad pe presedinte invingator. Dragnea va face puscarie. PSD fara Dragnea, este un PSD mai putin puternic si periculos.

  • Din păcate, epoca șahului a apus. Adverasul joacă un fel de Catan pe repede înainte în care schimbă în disperare resursele furate doar pentru a mai câștiga un oraș 😛

   P.S: M-am gândit să contribui și eu la metaforă 😛

Leave a Comment.