Eveniment Mediafax Talks about Brewing and Hospitality

În cadrul conferinței MediaFax Talks about Brewing and Hospitality, care a avut loc marți 19.11.2013, subiectul principal a fost creșterea fiscalității în industria berii, creștere ce afectează consumul. Efectul fiscalităţii crescute a fost scăderea consumului de bere cu 8% faţă de aceeași perioadă a anului 2012. Cei mai importanți producători de bere și-au propus prin această conferință să demonstreze că industria din care fac parte are un rol foarte important în creșterea economiei naționale. Fiecare angajat din industria berii asigură în acest moment 8 locuri de muncă în industria ospitalităţii. Industria berii este strâns legată și de alte sectoare, cum ar fi HoReCa, prin care se vinde 28% din cantitatea totală de bere produsa în România. Procentul este în scădere de la 35% în anii trecuți.

Clinica de Bere face cinste Romaniei

Clinica de Bere face cinste Romaniei

Alături de reprezentanții companiilor producătoare de bere, la eveniment au fost prezente personalități ca președintele Agenției Naționale de Turism, arhitectul şef al capitalei și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor.
Clinica de Bere, bijuteria industriei, a fost reprezentată la conferința MediaFax Talks de Hary si Marius. Ei au afirmat că “În România, o microfabrică de bere trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii ca marii producători. Aceste condiţii sunt foarte greu de îndeplinit de către o microfabrică. Milităm pentru scoaterea din antreprizele fiscale şi introducerea micilor producători de bere în circuitul normal de fiscalitate. În prezent, suma cheltuită de stat cu urmărirea acestor producători este mai mare decât suma câştigată de pe urma lor”

Leave a Comment.