Organizarea fiscală, analiză la rece

Găsesc liniștitoare lacurile înghețate, stufurile pieptănate de vântul primenirilor moarte. Îmi place stratul albicios, cu gheață tulbure, poroasă. Îmi amintește de grăsimea care se ridică la suprafața piftiilor din porc. Răcituri, cum le zic concetățenii din provinciile nealiniate la limba română literară.
Este un tratament, o călire neuropsihică recomandată tuturor concetățenilor care urmează să interacționeze cu autoritățile statului.

Învață să iubești lacul, stuful, construiește-ți adăposturi imaginare și refugii în străfundurile minții. Vei avea nevoie de buncăre pentru iminentul dezastru nuclear, intracranian.
Când ești pregătit, așază-te la birou și încearcă să asimilezi, prin învăluire, cât mai multe informații despre noile pofte ale înalților legiuitori.

Despre incompetența și indolența ANAF am tot scris (link, link, link), dar anul acesta parcă s-au unit toți răufăcătorii din fruntea statului pentru un asediu nimicitor.

31 ianuarie este capăt de linie în universul utopiilor fiscale românești. Dacă ai depășit, dracii te găsesc. Doar că încă nu avem guvern, nu suntem siguri ce trebuie completat, CUM trebuie completat, iar unii care (probabil) vor alcătui executivul națiunii până în miez de noapte promit să anuleze ce tot ei au poruncit. Raus!
Lac, stuf, gheață, buncăr, lac, stuf, gheață…

Pe site-ul ANAF sunt aceleași formulare de anul trecut, nu am găsit rubrici speciale unde să bifezi pentru ce sumă plătești CAS și CASS – da, conform noilor legi (sau zvonuri) poti să plătești asigurări sociale pentru tot profitul sau pentru salariul minim brut.

Singura informație oficială (sau nu) am auzit-o de la răposatul Tudose: “Hăhăhă, da, oricum, știm cu toții… aici vor alege toți să plătească mai puțin, să plătească minim.” A fost în aceeași seară când a anunțat spânzurarea ungurilor din Ținutul Secuiesc.

Așa arată jumătatea dezghețată a lacului.

Oare dacă îi dăm pe toți ăștia, legiferatorii și executorii, afară în șuturi. Afară din Univers. Și punem cârdul de rațe în loc, nu o fi mai bine? Primul stat condus de un cârd de rațe. Pentru că specia umană din acel stat a predat armele, a abandonat.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. Niciodata in ultimii 28 de ani, nu m-a durut politica atat de mult ca in zilele acestea. Nu as fi crezut ca nivelul intelectual poate scadea atat de mult in randul politicienilor, care conduc aceasta tara. Ceea ce se intampla cu acest guvern PSD, este dincolo de orice bariera a intelegerii si a intrecut orice limita a suportabilitatii.

    Noroc cu articolele tale, care ma mai alinta putin. In rest, incerc sa ma apar cat pot de mizeria umana promovata pe toate canalele TV.

    Reply

Leave a Comment.